Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Моторист загина след като бе блъснат от ТИР на "кръстовището но смъртта" в Айтос. Преди две години на същото място дрогиран шофьор на товарен автомобил, претоварен със зърно, помете 12 коли - загина жена и шестима бяха ранени, а миналия септември по пътя от Айтос за Руен загинаха баща и двете му деца.
Oще по темата


Катастрофата става около 14 часа в района на кръговото кръстовище на Айтос. ТИР-ът, управляван от 48-годишен мъж от Карнобат блъска електрически мотопед, управляван от 57-годишен мъж от с. Пирне. Мъжът загива на място.

"Не го видях, той отстрани дойде. Аз от светофара свивам надясно, аз не знам. Има свидетели - казаха, че излизал от аптеката", разказа шофьорът на ТИР-а Ганчо пред Bulgaria ON AIR.

Местните наричат мястото "кръстовището на смъртта" и с протести настояваха трафикът да бъде изведен извън центъра на града.

"Трябва да сме защитени, ама и от тази улица, и от другата улица, но това е Айтос. Мен лично тук ме блъснаха. Отгоре идват тировете, сега поспряха уж след последната катастрофа", коментира Виолета от Айтос.

По думите ѝ не са взети никакви мерки, за да бъде избегнати подобни инциденти - сложен е знак "забранено за тирове", но те пак си минават.

Пробата за алкохол на шофьора е отрицателна. Предстои да излязат резултатите от тестването за упойващи или наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

T.Шак

преди 1 година

Сблъсъците между TIR и мотопед обикновено са фатални за мотопедиста. Да се е пазил! Жалко за шофьора на камиона! Него ще го съдят, а другия ще го копат.

23

български гражданин

преди 1 година

Големите ТИРове имат една "мъртва зона" която просто шофьора от кабината няма как да я види... Почнаха да здължават производителите да слагат камери на новите коли.. А на старите лепят лепенки с предупреждения... "Ако четеш това, шофьора не те вижда"... Ама трябва да можеш и да четеш...

22

Анонимен

преди 1 година

Жалко, че не е онази дето се хвали че кара с над 100 из София...А той не е ли видял тира? И да го е видял, няма как да спре. Просто не може. На всеки може да се случи, те са незабележими - нито светлини, нито светлоотражатели, жилетки, просто нищо.

fallback