Прокуратурата обмисля да поиска ДНК анализ, за да бъде установена реалната възраст на Омар, задържан за смъртта на двама полицаи в Бургас.

Още по темата
Има разминаване в предоставената декларация от Държавната агенция за бежанците и неговите твърдения, съобщи Bulgaria ON AIR.

В залата прокурорът изрази съмнение за реалната възраст на сочения за 15-годишен извършител на тежкото престъпление.

"Съгласно предоставената на съда справка, която получих малко по-рано, има известно противоречие от данните, които са предоставени от Държавната агенция за бежанците и една дата, която е посочена в цялата характеристична справка. Лично за мен на този етап не знам дали се касае за техническа грешка или несъответствие, но това предстои да бъде щателно проверено", уточни прокурор Димитър Узунов.

"Няма друг документ, от който да се установи неговата възраст, вероятно, ако има такава ситуация, че той е на повече години отколкото е заявил, те умишлено го знаят това и заявяват по-ниска възраст", коментира служебният защитник на Омар, Камен Кънев.

Обвинението ще задейства процедура за ДНК анализ, за да се установи реалната възраст на обвиняемия. Ако той е пълнолетен, наказанието се променя драстично.

"Той признава, че е допуснал произшествието. Твърди, че не е искал да стане така и е натискал спирачка, но автобусът нещо му е отказал. Съжалява съответно, в това отношение знаят какво да говорят, без някой да им дава съвети", сподели служебният му защитник.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase