fallback

Шофьорът, който е отговорен за катастрофата с автобус в Бугарс, е открит и арестуван край Първомай. Той е сириец, след залавянето му беше качен в полицейски бус и ескортиран от патрулка.

Междувременно стана ясно, че автобусът е на хасковска фирма и е бил бракуван.
Oще по темата
Собственикът на фирмата също е задържан. Сред арестуваните за катастрофата е и момче на 15 години от Сирия, живеело  центъра в Харманли, съобщи Bulgaria ON AIR.

"Установено е, че е напуснал центъра на 22 август. Констатирано е, че има 2 или 3 излизания и няма завръщане по 2-3 дни. Уведомена е полицията, за да се обяви за издирване", заяви Мариана Тошева.

Не е ясно дали момчето е управлявало автобуса.

"Момчето е подало молба в началото на юни за събиране със семейството му, родителите му са в Турция, на 23 юни е получил разрешение за събиране. След създалите се обстоятелства тази процедура ще бъде прекратена", уточни Тошева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

скоро

преди 1 година

Търпение, не е далеч времето, когато националните предатели от НПОтата ще бъдат жестоко наказани. Също и политиците, които управляваха БГ, както и червените олигарси. Така наречените бежанци ще бягат зс живота си обратно, ако успеят.

27

До 34

преди 1 година

Автобуса не е минал през границата. Минали са бежанците и са качени в автобуса на наша територия.

26

Анонимен

преди 1 година

Никой не задава най-важния въпрос-КАК ВЪОБЩЕ АВТОБУСЪТ Е МИНАЛ ГРАНИЦАТА???Това е Въпроса!!!Знаят ли тези на границата какво е въобще понятието ГРАНИЦА???Защото при нас се превежда като РАЗГРДЕН К.АТУН!!!

fallback