Снимка: БГНЕС
fallback

9765 моторни превозни средства са проверени в рамките на разпоредената специализирана полицейска операция за спазване на Закона за движението по пътищата. Извършен е контрол на 12766 водачи и пътници, предава БГНЕС.

До момента са съставени 2501 фиша и 855 акта за установени административни нарушения. Акцент в акцията е недопускане на управление от водачи, употребили алкохол, наркотични вещества и/или техни аналози, както и управление на МПС от неправоспособни шофьори.

В рамките на изминалия ден са установени общо 21 водачи, качили се зад волана след употреба на алкохол – 12 от тях са шофирали след употреба на алкохол от 0,5 до 1,2 промила, 9 - с над 1,2 на 1000, двама са отказали да им бъде направен тест. Под въздействие на наркотични вещества или техни аналози са засечени да шофират 16 души, а седем, спрени за проверка, са отказали да бъдат тествани.

От обобщените данни: по метода „линеен контрол“ са проверени общо 3442 МПС и 4866 водачи и пътници; за установени нарушения са съставени 864 фиша и 412 АУАН. Четирима шофьори са управлявали след употреба на алкохол до 1,2 промила, а двама – с над 1,2 промила. Седмина водачи са установени да шофират под въздействието на наркотични вещества.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

9

Наблюдател

преди 1 година

Отклонявате вниманието на хората като хванете депутат или общински съветник тогава се перчете.Някой ни краде по 180 000 000 евро всеки месец от посредници за газта вие ловете някой който няма катастрофа че бил 2 бири или с измекярските тестове че се употребил а не под въздействието това го няма никъде по света!!!Може ли да си депутат да крадеш и нищо да не ти направят че имаш имунитет?

8

Коко

преди 1 година

Тестовете са наистина ненадеждни. 15% фалшиви резултати са голямо отклонение, без значение дали ще бъде фалшив положителен или фалшив отрицателен. Засичат дни, седмици назад Бракувани в чужбина и тук ги пишат всеки ден.. Какво пречи да се вземе опит малко от Франция, Германия, Англия. Тиквенистан ще си останем ей

7

Анонимен

преди 1 година

Кога ще спрете с тези манипулирани статистики?! Същото като ковида.. Тестовете за наркотици на КАТ дават голям процент фалшиви резултати. Много малка част от тези шофьори са действително дрогирани. Поредната измамна схема на МВР

fallback