fallback

Пореден случай шофьор влезе с джип по пясъка, като този път в Приморско.

Морският плаж попада в природна забележителност "Пясъчни дюни" между Приморско и местността "Перла". Въпреки че има поставени табели, всяко лято точно от този плаж има десетки сигнали, че джипове зареждат заведенията.

След поредния сигнал от бургаската екоинспекция съобщиха за Bulgaria ON AIR, че на концесионера на плажа ще бъде връчен предупредителен протокол. Законът за защитените територии предвижда санкция в размер от 1000 до 10 000 лева.

"Дали правят доставки, дюните са си дюни и не би трябвало по какъвто и да е повод да се минава през тях. От другата страна на оградата отново има гуми по същия начин. Това е джипът от сутринта, който си свали джета. Мина си през хората, както се вижда по снимките, в закритата палатка има бебе. Знае, че има забрана, според мен си се знае масово. Ясно е, че и боклуци се събират на самия плаж с джипове. Тези джипове освен през дюните няма къде другаде на минат", каза Мария Попова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

24

Анонимен

преди 1 година

На плажа Нестинарка в Царево това с ддиповете всеки ден го правят сутрин и вечер по няколко пъти, сигурно с магаре или кон може и по-екологично.

23

емигрант

преди 1 година

Ако беше статия за Копейкин тук щеше да бъде препълнено с неговите ***, но нали се отнася за българската природа двадесетина човека са се "отразили" ! Сравнявам просто дали сте диваци или разумни същества !

22

Когато ни

преди 1 година

наричат диваци и пещерняци много се обиждаме от истината и никога не сме се замислили, че сме точно такива ! ИМАХМЕ една от най-хубавите природи в Европа вече нямаме сами си унищожихме хубавото за да се чудим днес защо сме пък бедни ! Ние дори нямаме закони които да ни уплашат, глобили някой 1000 лв. че "развалил" дюна, бълха го ухапала, в цивилизована държава за такава постъпка се лежи в затвора и солена глоба която да плаща докато е жив, това е природа, тя сама не се пази, ние сме тези пазачи.

fallback