Снимка: БГНЕС
fallback

На протест излязоха собственици на хотели в Слънчев бряг. Хотелиерите, които са настанили бежанци, твърдят, че държавата не им е изплатила компенсациите за месеците май и юни.

Протестът ще бъде подкрепен и от украинци. Недоволните се заканват да затварят частично  кръстовището между Равда и Несебър. Блокадата е на кръстовището Слънчев бряг - Несебър - Равда.

Според Елена Андонова протестът е от недоволни хотелиери и притеснени, и страхуващи се украинци. "Тук сме да изкажем своето разочарование от забавянето на плащането за месец май, има и колеги, които не са получили за април. В ситуация сме без изход, търсим помощ. Тук сме, за да ни чуят и да ни обърнат внимание", обясни пред Нова тв тя.

По думите на Веселин Данов от края на март приема бежанци и не е получавал пари досега.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

29

Анонимен

преди 1 година

Старите баби кзватЛаком г. з кръв селе. Някой насила ли ги накара да приемат урки и да ги хранят. Не никой не ги е насилвал Просто искаха да прилапат по 40 лева на ден по 1200 лева на месец от човек и да си купят бентли и яхти. Да Ама Не.

28

PG

преди 1 година

Търсете си парите от *** и Кокорчо нали те ви зарибиха с укрите ха сега те да ви ги дадат

27

Анонимен

преди 1 година

Аз това не го разбирам.Държавни ли са хотелите?Длъжна ли е държавата да им дава?Договори имат ли с държавата?Ония ресторантьорите още си търсят пари заради ковид,при положение,че има други дребни бизнеси,на които една стотинка не даде държавата.Това са все гербаджийски хотели и заведения, свикнали на държавни пари,както магистралните им фирми.

fallback