Отстраненият директор на Специализираната болница по онкология д-р Стефан Константинов заяви, че е освободен по анонимен сигнал, писан от неговия конкурент за поста - проф. Панайот Куртев. Към момента проф. Куртев изпълнява временно длъжността.

Д-р Стефан Константинов посочи, че сигналът за проверка е изпратен до всевъзможни институции, включително и прокуратурата. Писмото е подадено от "академичния състав", което по думите на д-р Константинов е грешно употребен термин.

"Причината да се направят всички тези проверки е този анонимен сигнал. Авторите са двама души - единият е човекът, от който аз приех болницата като директор, след това се явявахме и двамата на конкурс, но той не го спечели и сега в момента е вече изпълняващ длъжността директор. Тоест това, което той си иска и си го казва директно на последната страница от името на някакъв академичен състав: "махнете директора той е много лош, аз съм добрият, сложете ме мен", посочи д-р Константинов.

Преди седмица от Министерството на здравеопазването излязоха с информация за лечебните заведения в страната, в които са констатирани злоупотреби. Тогава Онкологията не беше сред тях. Според д-р Константинов това показва, че уволнението му не е по политически причини, а защото вероятно е засегнал определени интереси.

Константинов коментира и откритите нарушения на "Вътрешния одит".

Вижте повече за случая в репортажа на Анелия Георгиева и телевизия Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase