Снимка: БГНЕС
fallback

Нахапаното от куче 10-годишно дете в хасковското село Въгларово е в кома в пловдивската университетска болница, съобщи bTV.

Oще по темата

Нараняванията на детето са в областта на черния дроб и един от бъбреците.

Момчето бе нападнато от азиатски вълкодав, собственост на Анастас Караиванов, жител на селото. Той отглежда шест кучета за охрана и срещу тях има множество сигнали, че са агресивни. „Смачкаха ни джипа, спукаха ми гумите, крадяха ми овце. Никой не ми помогна“, изтъкна Караиванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

бг

преди 1 година

Тези родители къде са ..имам куче питбул, което винаги е на повод и намордник, децата го дразнят а майките им пушат цигари и клюкарстват..като направиш забележка отварят едни усти като писуари...КОЙ Е ВИНОВЕН..ДНЕШНИТЕ ДЕЦА СА УЖАСЯВАЩИ НО ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ..никакво възпитание..Дано детето да се оправи.

78

От Варна

преди 1 година

Имам женска каракачанка. Много е любвеобилна. Винаги я разхождам на повод. Децата обикновено се спускат към нея да я погалят, но не им позволявам. Всъщност децата не разсъждават, действат първосигнално. А немските овчарки нападат моето куче без причина, както и доберманите. С останалите породи няма проблем. Всъщност тя е голяма колкото мъжка немска овчарка /доберман. Възможно е децата да са подразнили кучето. Не знам. Но родителите носят вина, колкото собствениците на кучето.

77

Аноним

преди 1 година

А родителският фактор? Къде е бил родителя? След като е знаел, че това са кучета пазачи, значи е разбирал, че те са дресирани да пазят и всеки жест на заплаха, те възприемат като сигнал за опасност и повод за защита чрез нападение. Такава им е природата. Да охраняват. Има и деца, които дразнят животните - някои нарочно, други - не разбирайки. Затова, тук е ключова ролята на родителя. Стопанина не е криел, че има кучета пазачи. Такива охраняващи кучета реагират само при някакво действие срещу тях

fallback