79

бг

преди 1 година

Тези родители къде са ..имам куче питбул, което винаги е на повод и намордник, децата го дразнят а майките им пушат цигари и клюкарстват..като направиш забележка отварят едни усти като писуари...КОЙ Е ВИНОВЕН..ДНЕШНИТЕ ДЕЦА СА УЖАСЯВАЩИ НО ВИНОВНИ СА РОДИТЕЛИТЕ..никакво възпитание..Дано детето да се оправи.

78

От Варна

преди 1 година

Имам женска каракачанка. Много е любвеобилна. Винаги я разхождам на повод. Децата обикновено се спускат към нея да я погалят, но не им позволявам. Всъщност децата не разсъждават, действат първосигнално. А немските овчарки нападат моето куче без причина, както и доберманите. С останалите породи няма проблем. Всъщност тя е голяма колкото мъжка немска овчарка /доберман. Възможно е децата да са подразнили кучето. Не знам. Но родителите носят вина, колкото собствениците на кучето.

77

Аноним

преди 1 година

А родителският фактор? Къде е бил родителя? След като е знаел, че това са кучета пазачи, значи е разбирал, че те са дресирани да пазят и всеки жест на заплаха, те възприемат като сигнал за опасност и повод за защита чрез нападение. Такава им е природата. Да охраняват. Има и деца, които дразнят животните - някои нарочно, други - не разбирайки. Затова, тук е ключова ролята на родителя. Стопанина не е криел, че има кучета пазачи. Такива охраняващи кучета реагират само при някакво действие срещу тях

76

Обективен

преди 1 година

У наше село нема агресивни ***,рекъл Вуте. Сичкио антифриз от Ладите изпиа и се кротнаа.

75

чичо

преди 1 година

Признавам,че ако това се случи на моето внуче съм готов дори и на убийство.Но...без но" не става,когато сутрин погледна към детската площадка в тревичката не виждам деца,а серящи кучета,/на детската площадка/.И знаете ли,за 40год. не видях нито едно бездомно куче на площадката-ни едно.Вероятно, ако отрепя някого,то няма да е куче.Дано детенцето има късмет.

74

Анонимен

преди 1 година

В Испания интегрираха ромите, в Индия се разхождат двуметрови бикове по улиците, в Мали отглеждат 100кг хиени, във Виетнам нямат един светофар и пешеходна пътека. От цял свят само българите са достатъчно неадекватни да не могат да интегрират малцинствата, да опитомят животните и да не се избиват по пътищата. Общество изградено от мрънкачи и самозабравили се пасивно-агресивни вечно недоволни същества. Нация състояща се от 35% имигранти неспособни да се справят със собствената действителност.

73

Анонимен

преди 1 година

"Освен теня, кърлежи, бълхи, *** и други, кучето може да заболее и от дирофилариоза. От дурофилариоза може да заболее и човекът. По втора точка, съвременното общество е стигнало до тук изграждайки баланс между права и задължения." - ако те е страх, от свободията и болестите лесно можеш да се преместиш да живееш в Токио, обаче там ще движиш с метро, ще си носиш пепелниче и ще си тръскаш пепелта в него докато се разхождаш по улицата и ще живееш в 30кв кутийка. Ограничавай себе си, а не свободните.

72

До до 72

преди 1 година

Дирофилариозата се пренася чрез ухапване от комар и пясъчна муха.Не се предава чрез контакт с екскременти ,слюнка и кръв.От комари и кърлежи се пренася лаймската болест.

71

Анонимен

преди 1 година

"Коя е обаче първопричината за нападението?" - липсата на човешки контакт с кучето, живота на каишка далеч от човешката любов. Липсата на наказания и награди, липсата на иновативност на стопанина, на който ще му излезе много по-евтино да наслага камери и да си ги върже на телефона от колкото да отглежда 10 кучета. Липсата на разбиране и комуникация между живите същества, абдикирането на човека от ролята му на възпитател на животните, пазител на природата и себепоглъщането в материалния свят.

70

до 72

преди 1 година

В 67 написа, че по- малко ти пречи кучета да наторяват градинката, отколкото бездомните където им падне. Знаеш ли защо куче се обезпаразитява на 3-4 месеца? Освен теня, кърлежи, бълхи, *** и други, кучето може да заболее и от дирофилариоза. От дурофилариоза може да заболее и човекът. По втора точка, съвременното общество е стигнало до тук изграждайки баланс между права и задължения. Свободията е разрушавала империи.

69

Анонимен

преди 1 година

"Как предлагаш да решим проблема, дай пример. Осинови един бездомен и го къпи, храни и разхождай" - не предлагам лешения, както казах по-надолу капитализма и живота в големия град е живот на компромиси. Всеки от нас има възможност да заработи дистанционно и да заживее в провинцията където няма хора пушещи му в лицето, паркиращи му в градинката, разхождащи си кучето в краката му, но щом седим тук, ние сме избрали компромиса. Ако искате да решаваме проблеми давайте да се самоограничаваме.

68

Анонимен

преди 1 година

Всеки е прав за себе си, стопанина пропищял от грабежи взима кучета да го пазят, кучетата освирепели от глад и лаене по минувачи късат веригата и накрая някой отнася цялото нехайство на полиция, стопанин и тн. Коя е обаче първопричината за нападението?

67

Анонимен

преди 1 година

Ида това уби детето, защото никой не ти помогнал. За кучкари, които пускат кучетата си свободно се полага затвор! Ако убият човек- конфискация на имуществото им в полза на семейството на загиналия

66

до 67

преди 1 година

Как предлагаш да решим проблема, дай пример. Осинови един бездомен и го къпи, храни и разхождай.

65

до 63

преди 1 година

Куче се обезпаразитява на 3-4 месеца и се ваксинира всяка година. Ако не го правиш, не се хвали, че имало паспорт. След като кучето ти се изходи, хващаш с пликче и му събираш произведенията, а после ги хвърляш в най- близкия контейнер или кофа за отпадъци.

64

Анонимен

преди 1 година

"52кучетата разнасят болести и произвеждат фекалии и урина.Това ли ти е приятно?" - специално в региона в който живея от Семинарията до НДК фекалии, урина и болести разнасят не кучетата, а бездомните хора. Огледай се колко по-крастави от кучетата са хората седящи на пейки по Журналист, Попа, Народния, Заимов и Кристал. 15% от разхождащите се из центъра са бездомни и нямаш проблем с това. Кучетата поне се изхождат в градинките, а не по ъглите на блоковете.

63

Анонимен

преди 1 година

Вие драги сънародници предлагащи все повече забрани и ограничения над другите живи същества сте напълно изкукали. И на мен не ми е приятно 3 милиона човека да пушат около мен знаейки, че ми вредят на здравето, ама си мълча, защото Ви е приятно. Същото е и с калта и автомобилите, 50,000 човека мизерстват на гърба на 1 милион. Щом нямате търпимост към животинската глупост се огледайте как живеете и осъзнайте, че не кучетата са Ви проблема. Ако емоционално не се справяте с града - гората Ви зоне.

62

Анонимен

преди 1 година

Тоя е същия като русофилчето, което се подвизаваше тук, което обясняваше че било напълно нормално да може да стреля по хора, защото му били влизали в двора, а накрая твърдеше, че платил на мутри, да му доведат един от нарушителите и го бил застрелял. Надявам се, че поне последното не е вярно, но каквато и да е истината, на такива кроманьонци трябва да им бъде стъпено на врата, и то ЯКО. Тоя трябва да лежи в затвора ДЪЛГО.

61

do 52

преди 1 година

do 52 И аз живея точно до Журналист и във входа ми живеят някоко кучета, 2-3 от лаещите умряха, но останаха две, които лаят постоянно и стопаните им нехаят нито за час нито за продължително на лая. Да не говорим за космите и калта във входа, а и не мисля, че това са регистрирани кучета. Аз ли трябва да се съобразявам с кучетата, или стопанте им са длъжни да се съобразяват с околните. Пример с друга *** - която си пуска кучето без каишка, а то лае по децата и ги плаши.

60

До до анонимен 52

преди 1 година

Домашните кучета са ваксинирани и чипирани.Зараза разнасят кърлежи,бълхи и комари.Заградена е много малка част от паркове и градинки с цел там,където играят деца да няма кучешки ***.Това,че не харесвате кучета стана ясно.Можете да внесете предложение за забрана за отглеждането на домашни любимци в етажна собственост.А за мен е по- дразнещ звука на разгонена котка през нощта,но не мразя котките.