Снимка: архив, БГНЕС
fallback

17-годишно момче почина, след като тази сутрин беше блъснато от автомобил на оживен булевард в града.

Инцидентът е станал около 9 часа на бул. „Сливница“ в близост до Професионалната гимназия по строителство, съобщи bTV.

От полицията съобщиха, че момчето е пресичало 4-лентовия булевард на нерегламентирано място, когато е било ударено от автомобила. На 30 метра оттам има пешеходен светофар.

Колата е била управлявана от 19-годишен младеж, който има шофьорска книжка от година. Взетите му проби за алкохол и наркотици са отрицателни.

По случая се води разследване.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

43

учевидец

преди 1 година

В училищна зона трябва да има ограничение от 30 км в час дори и да е булевард. Адски много деца и възрастни хора пресичат там нерегламентирано, защото не им се чака светофар. В чужбина пешеходните пътеки по закон са на всеки 80м. тама са на по 200 метра. Има много изследвания,че ако някой трябва да върви повече от 3 минути пеш до пешеходна пътека би предпочел нерегламентирано пресичане. При скорост от 50 км/ч в час шанса да почине ударен младеж е 25% a а при 60км/ч се качва на 50%.

42

Анонимен

преди 1 година

Лека пръст на младежа! Откакто направиха тези кръгови на булевардите, скоростта падна и всички се изнервят. Но има много по-опасни места-например зад Медицинския и Чаталджа пазар пешеходците не изкачат само отвреме навреме, а просто всеки върви през пътя по собствена траектория и даже майки с колички пресичат директно и по диагонал. Цяло изкуство е да не блъснеш някого, затова трябва да се глобяват и пешеходците като не спазват правилника.

41

Псевдо вещи лица

преди 1 година

Власта спи по тежките за града въпроси. Пълнят си джоба. Прокуратурата и полицията не ги интересува истината, а как по малко да работят. Дори вещото лице снимано на инцидента да помага на полицията е ботафорна личност без образование. Ще дращи глупости които кухи полицай и прокурори назначени шуробаджанашки ще внесът в съда. Кой го интересува истината. Важното е делата да вървят пък кой крив кой прав, не им пука на нашите милиционери и виши магистрати. Важно е да си удобен, а не образован.

fallback