43

учевидец

преди 1 година

В училищна зона трябва да има ограничение от 30 км в час дори и да е булевард. Адски много деца и възрастни хора пресичат там нерегламентирано, защото не им се чака светофар. В чужбина пешеходните пътеки по закон са на всеки 80м. тама са на по 200 метра. Има много изследвания,че ако някой трябва да върви повече от 3 минути пеш до пешеходна пътека би предпочел нерегламентирано пресичане. При скорост от 50 км/ч в час шанса да почине ударен младеж е 25% a а при 60км/ч се качва на 50%.

42

Анонимен

преди 1 година

Лека пръст на младежа! Откакто направиха тези кръгови на булевардите, скоростта падна и всички се изнервят. Но има много по-опасни места-например зад Медицинския и Чаталджа пазар пешеходците не изкачат само отвреме навреме, а просто всеки върви през пътя по собствена траектория и даже майки с колички пресичат директно и по диагонал. Цяло изкуство е да не блъснеш някого, затова трябва да се глобяват и пешеходците като не спазват правилника.

41

Псевдо вещи лица

преди 1 година

Власта спи по тежките за града въпроси. Пълнят си джоба. Прокуратурата и полицията не ги интересува истината, а как по малко да работят. Дори вещото лице снимано на инцидента да помага на полицията е ботафорна личност без образование. Ще дращи глупости които кухи полицай и прокурори назначени шуробаджанашки ще внесът в съда. Кой го интересува истината. Важното е делата да вървят пък кой крив кой прав, не им пука на нашите милиционери и виши магистрати. Важно е да си удобен, а не образован.

40

Справедливост

преди 1 година

Смърт или вечен затвор за шофьора!

39

Анонимен

преди 1 година

И двамата имат вина, единият, че пресича на нерагламентирано място и то без дори да се огледа, другият, че най-вероятно е бил с висока скорост и не е съобразил, че е възможно да има пресичащи.Жалко, че заради такава глупост 2 момчета са платили огромна цена.

38

Алекс

преди 1 година

Докато мързеливите катеричоци дремят в патрулките или се залагат на т.нар."хранилки",ще е така.

37

Mopcku_

преди 1 година

Жалко за този млад живот. Бях пред спешното, когато пристигна линейката и чух рапорта на лекаря от линейката към приемащия екип. Казаха, че ръцете и краката са му натрошени, корем и гръден кош с много травми. Не дишаше. За съжаление много скоро след това - има няма половин час лекар от екипа излезна и съобщи на явно негови близки, че горкото дете не е успяло да се пребори. Мъчно ми е и за двете деца.Едното почина, а второто зад волана е с провален живот. Варна като останалата страна няма пътища.

36

Анонимен

преди 1 година

На младите шофьори чувството на пътя им е ограничено. Гледат колите пред тях периодично и тези назад, евентуално може и да погледнат но не много сигурно настрани като се престрояват, никога не гледат в сляпата точка, те не знаят че имат такава. Това да следи за пешеходци на тротоарите, които да изглеждат като че искат да излязат на пътя е ПЪЛЕН абсурд! Друг е момента защо покрай булевардите не са наслагали навсякъде заграждения и катаджиите не глобяват пешеходци дето прескачат. Горкия шофьор!

35

Тъпото копеле

преди 1 година

Контрол! Това е думата. Нарушаваш-глобяват. Веднага. Няма значение, дали си пеша, с кола, или с велосипед. Кинаджиите трябва да са в движението, а не по хранилките и кафенцата.

34

Анонимен

преди 1 година

Една позната замина да живее в Швейцария. Вика, празен булевард, светлина нервен светофар за пешеходци и аз по български минах. Добре, ама имаше полиция в патрулка - белезници, в районното, 400 франка глоба и ме сложиха в регистър на нарушители. Сега чакам да светне зелено и не се правя на балкански хитрец

33

Morski

преди 1 година

Преди 5-7години точно там имаше същия инцидент, но общината, вместо да построи пасарелка си изми ръцете с един нефелен светофар! А там колите все бързат да хванат зеленото на следващия сфетофр!Между другото какво казват "Еколозите" по отношение на "озеленяването" с постоянното спри-тръгни по улиците? А иначе МНОГО ЖАЛКО ЗА ДЕТЕТО!

32

Анонимен

преди 1 година

100 процента е някой състезател от повечето които виждам всеки ден, каращи поне със 120 градско за сметка на другите "балъци" и "***" които се "влачат"Контрол - нулев, глоби - смеши и още поне милион фактора...

31

29 Годишен

преди 1 година

Но ако ми е писано още дълги години живот си обещавам, че ще го живея пълноценно, няма да вися пред телевизора, компютъра и телефона, ще се храня здравословно, ще излизам сред природата и ще се запознавам с нови хора! Защото всеки един миг от живота е ценен, за съжаление го осъзнаваме много късно по-младите... Да си изживееш годините пълноценно до старостта си е най-голямото богатство!

30

29 Годишен

преди 1 година

Тъжно за младите погубени животи, много, много е гадно... Да си заминеш ей така без време, а и на момчето което го е блъснало живота ще му е съсипан до край... И аз се терзая за хиляди грешки, за това, че киснах пред тоя компютър и телефон часове наред, без да видя много от света, живота, природата, да се запознавам с нови хора и тн... Като си млад летиш в облаците, но после осъзнаваш, че утре може и да не дойде... И за предстоящите здравословни проблеми за това, че ни си помислил за здравето...

29

Анонимен

преди 1 година

до 27 -. Ами ела на село да ми намериш пешеходна пътека и да спреш автомобилите каращи и със 70-80 км. на по дълъг прав участък.

28

От шофьорите

преди 1 година

СТИГА СТЕ ПРАВИЛИ СЪСТЕЗАНИЯ.КАТО СИ ВЪВ КОЛАТА И НЕ КАРАШ КАКТО ТРЯБВА СИ - УБИЕЦ.

27

Анонимен

преди 1 година

До хичо: Подлези трябва да има, но аз живея на оживено кръстовище в София, с три ленти във всяка посока и трамвай между тях. Подлез като слънце има, но се намират доста хора да пресичат отгоре, включително свекър ми на 86 години и свекърва ми на 81 години с ***. Няма какво да добавя.

26

От хората

преди 1 година

Още един почернен млад живот-на водача.Бог да прости загиналото момче ,и то на 17 години.Обръщам се към всички пешеходци-спрете да пресичате където ви е удобно,спрете да сте търсачи на силни усещания.

25

Анонимен

преди 1 година

СКОРОСТИ СКОРОСТИИИИ. АБЕ ТУРЕТЕ НА ВСЕКИ 100 МЕТРА "ЛЕГНАЛ ПОЛИЦАЙ" ПЪК КОЙТО ИСКА ДА СЕ СЪСТЕЗАВА.

24

хичо

преди 1 година

Аз бях случайно на мястото на инцидента.Беше наистина ужасно...Колата е БМВ,доста старо,черно...Ударът е бил жесток-предния капак беше смачкан,стъклото счупено...Такива беемвето се карат често от безмозъчни млади комплексари,потенциални убийци...Мир на душата на невинната жертва...С50 километра в час такъв удар е невъзможен...