Снимка: БГНЕС
fallback

"Много хора вече си направиха сметката, че 50 литра с отстъпка 25 стотинки означава по същество 12,50 лева. На всеки е ясно, че това не покрива увеличените разходи. Цената на хляба дори се увеличи с около 20 – 23 % само през последните няколко дни.

Oще по темата
Това по никакъв начин не се адресира през мерките, които се обсъждат в момента, защото в крайна сметка повишените цени на горивата се отразяват върху всички стоки и намалението с 12 лева на сметка, която би платил някой от нас на бензиностанция, категорично е недостатъчна, за да облекчи въобще товара върху домакинствата". Това обяви пред БНР представителят на КТ "Подкрепа" Ваня Григорова.

Икономическият съветник към КТ "Подкрепа" призова работниците да се обединят в синдикати на работните си места и да се борят за увеличаване на техните възнаграждения.

"Компенсация за горивата, която да е ефективна и да нулира ефектите от санкциите и от прекъсването на доставките на руски горива, би трябвало да покрива цялата разлика, но това няма как да се случи", допълни Григорова.

Ваня Григорова добави още, че до момента няма официално заявление от страна на КТ "Подкрепа“ за участие в протеста на превозвачите и работещите в градския транспорт на 18 май:

"В понеделник има изпълнителен съвет, на който вероятно ще бъде обсъдена тази тема и ще стане ясно дали ще участваме".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Анонимен

преди 1 година

Докато, умни българи гласуват за новият спасител все ще е така. Голяма промяна ааааа!? Сега ходете и си ги свалете от власт, само да си знаете, че тези без бой няма да пуснат властта.

35

Анонимен

преди 1 година

Милиони пъти съм казал - не са скъпи цените на продуктите . Ниски И мизерни са ни заплатите . Това е! Ако в имахме колкото немеца средно по 7000-8000 лв чисто ще ни е все тая че нензона е 3 лв или агнешкото 25 лв за кг .. макар и че в Германия няма такива скъпи цени за агнешко

34

До 25

преди 1 година

Кво бойкотираш ти не *** ? Сирене под 15 лв ИСТИНСКО няма и няма как да има . Ти да не искаш да ядеш истинско сирене за 4 лв ? Знаеш ли въобще как се прави от кво се прави и колко литра мляко са нужни за направата му ? Ял свинско и пилешко - ядеш най големите бо-клу-Ци! Личи си че нямаш грам култура на хранене и си про-ст но за сметка на това и си вярваш и си нагъл . Тъ-па кратуна която яде ГМО женски хормони и химикали в пилешкото и мазното вредно свинско .

fallback