Две жени пострадаха тежко, след като бетонно съоръжение над пътя се срути върху колата им край Девня. Майката и дъщерята са в болница.

Минути след 9 часа сутринта шофьор на камион, движещ се по пътя Суворово - Девня, прави опит да премине през предпазното съоръжение, не успява да прецени габаритите си и част от конструкцията пада.

Още по темата
"За съжаление, органите на реда или досъдебното производство ще установят причините. Това, което знам е, че извънгабаритен автомобил, премиващ под това съоръжение, след силен удар пада част от съоръжението върху движеща се кола след автомобила", сподели кметът на община Девня Свилен Шитов.

В автомобила са пътували две жени - на 61 години и на 41 години, те са тежко пострадали и са транспортирани до болница във Варна.

"Вследствие на пътния инцидент двете жени претърпяват тежки увреждания на долните крайници, а за случая е образувано досъдебно производство по описана на Районно управление - Девня", сподели началникът на КАТ - Варна Петко Камбуров.

А лекарите във варненската болница все още не могат да кажат дали животът на пострадалите жени е застрашен, но правят всичко по силите си за тяхното стабилизиране.  От призив в социалните мрежи на близките на пострадалите, стана ясно, че спешно се търсят кръводарители.

Вижте повече в репортажа на Тереза Кънчева и телевизия Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase