Снимка: БГНЕС
fallback

Денонощно наблюдение извършва Национална агенция за приходите на фирмите - производители и търговци на яйца и агнешко месо в цялата страна. Проверките са заради наближаващите празници Великден и Гергьовден, съобщиха от агенцията.

Oще по темата

Служители от звеното "Фискален контрол" на НАП следят както продажбата на яйца и агнешко в страната, така и вноса и износа им за страни от Европейския съюз.

Фискалните инспектори анализират придружаващите стоката документи, количествата, преминали през граничните пропускателни пунктове, съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги в България.

Целта на проверките е да се установи спазват ли се всички данъчно-осигурителни изисквания и заплащат ли се в реален размер задълженията към бюджета, предава БНТ.

Наблюденията на служителите от звеното за фискален контрол върху производството и търговията на яйца ще продължат до края на Великденските празници, а на агнешко месо до Гергьовден.

 "От началото на април служителите от звеното за фискален контрол на НАП осъществяват непрекъснато наблюдение и анализ на търговията на яйца и агнешко месо. Правим проверките съвместно с други ведомства, за да гарантираме, че законите се спазват, като основната ни цел е подобряване на данъчната дисциплина. Благодаря за усилията и денонощния труд, които полагат колегите от „Фискален контрол", каза заместник изпълнителният директор на НАП Георги Димов, цитиран от пресцентъра на агенцията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

ех Канада

преди 2 години

да дойдат и моите да преброят

10

Анонимен

преди 2 години

денонощни? нали не ни смятатае за толкова глупави за да повярваме на тези глупости.

9

Квооо?

преди 2 години

"съпоставят цените от производител и тези, на които се продават яйцата и месото в по-големите търговски вериги" ?!?! Кои сте вие пък НАП, че ще ми съпоставяте цени?! Да бе, купувам яйцето на 5 стотинки и го продавам за 2 лева!!! Ако има кой да ми даде пари ще го продавам и на 5 лева! Кои сте вие от НАП, че да ми давате наклон на надценката ми!!!

fallback