Снимка: Bulgaria ON AIR

На граничния пункт "Дуранкулак" има спешна нужда от още доброволци за посрещането на украинските граждани, чийто брой продължава да се увеличава.

"Заговорихме за повече доброволци през последните дни, защото се увеличи потокът от автобуси, идващи от Украйна. Става дума за доброволци, които да дават нощни дежурства. През деня нямаме проблеми. Ние осигуряваме доброволци от 27 февруари. В последните дни, когато броят на идващите автобуси стана около 20 на денонощие и украинските граждани са над 1000, се усеща нужда от помощ. Всички се нуждаят от храна и вода, регистрацията се извършва на пункта в "Дуранкулак", каза директорът на областния съвет на БЧК - Добрич д-р Артюн Еринозов в ефира на "България сутрин".

Поради това е възникнала необходимостта да бъдат обгрижвани през нощта, уточни той. И добави, че в момента се работи усилено за организация с областните структури на БЧК - да идват доброволци от другите центрове у нас.

По думите му всяка вечер ще са необходими между 2 и 4 доброволци, а дейността им е свързана с това да приемат украинските граждани и да им предоставят топла храна, напитки, съвети.

"Регистрацията се извършва на пункта. Само когато има струпване на повече автобуси, има забавяне. Никой не може да предвиди колко автобуса кога ще пристигнат", обясни д-р Еринозов пред Bulgaria ON AIR.

Той уточни, че всеки ден на пункта разполагат с около 5-6 доброволци.

"Доброволците не са само на БЧК, има от Шабла, от Дуранкулак, както и украински граждани. Доброволците през деня са достатъчни", завърши директорът на областния съвет на БЧК - Добрич.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase