Снимка: БГНЕС
fallback

С нетърпение очаквахме да дойде моментът, в който ще преминем към нормален режим на работа и когато ще дадем възможност колегите да получават възнагражденията си на база на това каква работа са свършили, заяви председателят на БЛС Иван Маджаров, предаде БГНЕС.

Имаме в наследство плащанията, свързани с извънредното положение, добави той.

Задачата, която стои пред нас е да подсигурим доходите на българските лекари, така че максимално да преминем този етап от излизане от извънредното положение.

Може би другата седмица ще подпишем анекс, поставяме началото на стратегия, в която България трябва да се справи с кризата, пред която сме изправени в здравеопазването, каза още Маджаров.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Кирчо и Кокорчо

преди 2 години

Споко!! Ще резнем доходите на редовите лекари в държавните болници,но ще осигурим украинските " бежанци със скъпите коли!! Не случайно обявихме епидемията за приключила!! Схващате ли бе тикви??

16

Анонимен

преди 2 години

До 13-вярно,че медицината струва пари, ама в Белгия ставата ти я сменят,ако си здравно осигурен тук, почти без да доплащаш. Ако не си осигурен струва около 10 000 евро. И не ми излизайте с номера, че осигуровките били високи. Аз се осигурявам и в БГ и в Белгия и в България плащам по-високи осигуровки

15

Д-р Хаус

преди 2 години

През 1999г. когато се въведе порочният и негоден КАСОВО осигурителен модел на здравеопазването,заменил ДАНЪЧНО осигурителния, бюджетът на НЗОК беше 900 милиона!! Тези пари стигаха за всичко: капиталови разходи,апаратура,лекарства, заплати на лекарите!! Нямаше недоволни и протести!! Сега - над 5 МИЛИАРДА и...не стигат за нищо??! Всеки сам да си направи извода и най-вече тия от Лекарския съюз!!

fallback