Снимка: БГНЕС
fallback

Мъж на 21 години стана донор на черен дроб и бъбреци и така спаси три човешки живота, съобщиха от областната болница във Велико Търново.

Близките на младия мъж, изпаднал в мозъчна смърт, са взели благородното решение за донорство. В реализирането на донорската ситуация вчера се е включил военен самолет "Спартан".

Бъбреците са трансплантирани на жена на 31 години и мъж на 26 години в столичната болница "Лозенец". Черният дроб е трансплантиран във Военномедицинската академия на 43-годишна жена. Реципиентите са в добро общо състояние, предаде БНР.

Това е втората донорска ситуация за тази година във великотърновската болница, която изказва благодарността си на близките на донорите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Славчо попов

преди 2 години

От 16 годишен сам на хемодиализа сега сам на 23 и иоще за чакам донор на бъбрек нямам съвпадение на кръвни групи с семейството си от 6,7 години ссм на хемодиализа . дано някой ден имам шанса. Но се радвам че са спасили още двама трима даса живи и здрави семейството на донора

10

бонго

преди 2 години

Стига сте писали глупости в коментарите! По закон всеки от нас е донор, освен ако изрично не го е заявил писмено, а по принцип решението се взима от близките, не от лекарите.

9

Лекар

преди 2 години

Да,и най-важното е че 100% са отишли при "най-нуждаещите" се от тези органи!!!То се вижда от имената на болниците!!!

fallback