fallback

Ранните резервации за почивки в Слънчев бряг от всички пазари рязко са спрели. Все още няма анулирани почивки, но и това се очаква, ако войната в Украйна не приключи скоро.

След два трудни сезона заради Ковид кризата, хотелиерите в Слънчев бряг се подготвяха за силен сезон.

"Резервациите от последните дни рязко спряха. От всички пазари. Ние се намираме в непосредствена близост до военните действия и е съвсем нормално освен непосредствено засегнатите пазари от Русия и Украйна, да има въздържане от пътуване от всички останали пазари", коментира Теодор Пастармаджиев от Съюза на хотелиерите в Слънчев бряг.

В курорта очакваха това лято да отворят и хотелите, които работят с английски туристи. Миналото лято те останаха затворени, след като страната ни постави Великобритания в "червения Ковид списък", разказва Bulgaria ON AIR.

"Имахме добри записвания до този момент, дано останат някои, дори от украинския пазар. Колегите живеят с надеждата, че ще има  някакъв сезон", заяви хотелиерът Веселин Налбантов.

"Резервациите валяха от всички пазари. Започна да се появява нотка на оптимизъм, след две изключително тежки години на Ковид пандемия", заяви Теодор Пастармаджиев.

Туроператори по морето също коментират, че войната, която на практика е на територията на Европа, ще се отрази и на резервациите не само за това лято.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

60

Анонимен

преди 2 години

хотелиерите да пратят благодарствено писмо на кирчо. ще им докара туристи от канада.

59

хел

преди 2 години

то сезон няма да има. Само социално слабите на запада и българите с тях. Това тр да Ви е ясно. Мн малко хора са достатъчно луди че да тръгнат на почивка от Украйна, а на руснаците нали им наложиха санкции - надали ще искат да си харчат парите(или това което е останло от тях) в България.

58

Анонимен

преди 2 години

Ами да приемат бежанци и да кандидатстват за субсидия от ЕС.

fallback