Снимка: Bulgaria ON AIR

На фона на войната в Украйна и повишаването на цените на петрола на международните пазари, у нас се извиха опашки пред бензиностанциите в цялата страна тази вечер. На места литър гориво струва над 3 лева.

Хората се притесняват, че от утре тези цени ще бъдат още по-високи. Затова тази вечер пред всички бензиностанции в София гледката е една и съща - дълги опашки от чакащи автомобили.

Някои от хората казват, че са тук, за да хванат ниските цени, а други се притесняват, че скоро време изобщо няма да има гориво и затова искат да заредят, докато още имат шанс.

Хората чакат средно около час, докато заредят. Някои казват, че са обиколили няколко бензиностанции, тъй като на места горивото е свършило.

Огромни опашки има и по бензиностанциите в цяла Северозападна България от Видин до Враца.

Шофьорите споделят, че се редят за гориво заради огромен скок на цените за ден и слух, че  горива скоро въобще няма да има на бензиностанциите.

Днес спонтанен протест затвори международен път Е 79 край Враца. Това обаче продължи едва четвърт час, защото полицейски патрули освободиха движението на колоните.

Недоволството е предизивикано от непрекъснатото покачване в цените на горивата, които на някои места в региона днес надхвърлиха дори 3 лева за литър.

Хората се организирали само за 2 часа в социалните мрежи и се събраха на отсечката между Враца и Мездра. Те преградиха пътното платно и в двете посоки и по този начин изказаха недоволството си от случващото се. Шофьорите се заканиха, че ще се съберат и утре.

 

Опашки имаше още във Велико Търново, Русе, Пловдив и Кюстендил.

Засега няма основателни причини да се очаква поевтиняване на петрола. Скъпият бензин и дизел водят до вдигане на цените и на редица други стоки заради по-високи разходи да транспорт, коментираха експерти

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase