fallback

Избягалият вълк в Хасково е ухапал дете в парк "Кенана", твърдят роднини на пострадалото момиче.

14-годишното момиче се разхождало с приятели в парка в късния следобед вчера. Докато децата били в една от по-малко оживените алеи, пред тях изскочил вълкът. Близките на детето са категорични, че това е избягалото животно от зоопарка, предаде Bulgaria ON AIR.

"Аз не мисля, че ще се обърка. Разхождали са се в гората, вълкът излиза. Те са тръгнали да се отдалечават, за да не го изплашат, но въпреки всичко вълкът излиза и я напада. После едно момче взима там пръчка и го прогонват. Нахапана е по краката. Искам хората да знаят, че има вълк на свобода и да се пазят", разказа майката Мария Атанасова.  

Сигнал за избягалото животно е подаден веднага. Първоначално от общинското предприятие "Екопрогрес" обаче отричат да има избягал вълк и твърдят, че е починал. Ден по-късно от община Хасково потвърдиха, че хищникът е напуснал клетката. А директорът на "Екопрогрес" Щерьо Янев обяви, че е бил подведен от управителя на зоопарка.

"Разпоредил съм всички екипи денонощно да търсят вълка и да го локализират. Служителите на зоопарка ще бъдат наказани, че не са съобщили своевременно за изчезването на вълка", допълни Щерьо Янев.

От община Хасково обещаха съдействия на семейството на нахапаното дете, въпреки че изразиха съмнение дали наистина е било нахапано от вълк или става въпрос за куче.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

36

Щерю

преди 2 години

Като го хванали вълкът изпъшкал: - Къде е тоя, Костнър, бре? Покани ме на танци, излязох - пък него никъв го нема...

35

Анонимен

преди 2 години

Ще прогниш вълк с пръчка на куково лято. Тоя вълк, даже и на 14 години е по-умен от общинарите вкупом. Самият факт, че е използвал момента да се измъкне докато е отворена врата е достатъчен.

34

Да,

преди 2 години

Червената шапчица.

fallback