Снимка: БГНЕС, архив
fallback

За близо 90 милиона лева са исканията, постъпили в Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към Министерския съвет.

Отделно от тях има изостанали от изминали периоди нефинансирани обекти за още 425 милиона лева, съобщиха от правителствената информационна служба.

Комисията ще проведе заседание в четвъртък, на което ще бъдат разгледани и предложени за финансиране от правителството най-нуждаещите се от ремонт обекти, пострадали от наводненията през декември м.г.

Комисията работи изключително активно, без допускане на забавяне на разглеждането на спешните проекти и в тясно сътрудничество с Министерството на финансите.

Спешно финансиране от правителството приоритетно ще получат обекти, представляващи най-голяма потенциална опасност и за които е представена надлежна проектно-сметна документация.

Анализите показват, че лошото поддържане на реките през последните десетилетия е главната причина за авариите. Друг рисков фактор е отдаването на концесия на добив на инертни материали от коритата на реките, което се извършва в разрез с техническите нормативи и води до промяна на хидравличния режим на реките.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

1

ПЕРНИК

преди 2 години

Земетресението в Перник през 2012 година донесе Нови Къщи на Членовете на ГЕРБ - пострадалите хора не са обезщетени до днес - има решения на Върховния Съд , но Прокурора ги събаря .

fallback