Снимка: Pixabay
Сигнали за масово упояване на бездомни кучета в Благоевград от служители на общинския приют, съобщи bTV. Това е станало в навечерието на тържествата за Гоце Делчев.
 
Хора сигнализират, че са се натъкнали на тази гледка в центъра на града. Жена, станала свидетел, пита защо по този начин се ловят безстопанствените кучета.
 
"Бях свидетел на акцията на служителите на общинския приют и бях подложена на психически тормоз от цялата случка. Начинът, по който се заловиха кучетата, беше абсолютно нехуманен. Можеха да използват нас доброволците и хората, които обгрижват безстопанствените животни, да помогнем със залавянето на кучетата. Кучетата се упояваха, без да бъдат агресивни. Преди това бях свидетел и на това как спейки на слънце кучетата бяха обстрелвани, но не успях да снимам", разказа Цветомира Съботинова.
 
Според нея екипът трябва да поеме отговорност за действията си.
 
"Бях свидетел на същия случай, който се разигра пред Съдебната палата. Не може човек с пушка да обстрелва нищо неподозиращи кучета, които са обгрижвани, обезпаразитявани и някои от тях кастрирани от нас", коментира и доброволецът Мария Георгиева.
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase