fallback

След 7-часова акция пожарникари и спешни медици успяха да свалят от Осоговската планина болен възрастен мъж. С високопроходима техника те достигнаха до кюстендилското село Сажденик, за да осигурят медицинска помощ.

Акцията започна тази сутрин в 10:00 часа. Екипите трябваше да преодолеят изключително тежки условия, движейки се по 20-километрова отсечка навътре в Осоговска планина.

"3-4 дни мъжът е в неподвижно състояние. Трудно се обслужва", каза главният експерт по отбранително-мобилизационна подготовка Ивайло Чалъков пред Bulgaria ON AIR.

До мъжа екипите достигнаха след 5-часов преход с автомобили. През пресечения терен от къщата до пътя мъжът е трябвало да бъде транспортиран с моторна шейна.

Мъжът стигна до болницата след 7-часова акция. В семейната им къща в планинското селце сама е останала неговата съпруга. Тя е предпочела да остане в дома си - заредена е с храни и провизии от Община Кюстендил.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

28

До 34 габи

преди 2 години

Така де от време на време. Например автобус номер 1 до Кокалянското ханче беше през 5 минути. Често го ползвах.

27

Габи

преди 2 години

До 23 Не говорете лъжи. През 1968г.до днешна Стара Кресна, тогава само Кресна имаше автобус три дни от седмицата по един курс. Автобусите за Софйските квартали след околовръстното бяха от време на време.

26

Растата

преди 2 години

Тези хора 60-70 години живеят там и изведнъж да се преместят в града да живеят, в панелена кутия в повечето случаи. Те са свикнали да са сред прородата, да си гледат градинката и животните, да бъдат на тишина и спокойствие. Такава промяна ще бъде огромен стрес за тях, не знам дали ще го понесат.

fallback