28

До 34 габи

преди 2 години

Така де от време на време. Например автобус номер 1 до Кокалянското ханче беше през 5 минути. Често го ползвах.

27

Габи

преди 2 години

До 23 Не говорете лъжи. През 1968г.до днешна Стара Кресна, тогава само Кресна имаше автобус три дни от седмицата по един курс. Автобусите за Софйските квартали след околовръстното бяха от време на време.

26

Растата

преди 2 години

Тези хора 60-70 години живеят там и изведнъж да се преместят в града да живеят, в панелена кутия в повечето случаи. Те са свикнали да са сред прородата, да си гледат градинката и животните, да бъдат на тишина и спокойствие. Такава промяна ще бъде огромен стрес за тях, не знам дали ще го понесат.

25

фен(бивш)

преди 2 години

Щом са били(селата)близо,до границата,са в граничната зона.Там и пиле не можеше,да прехвръкне.В личният паспорт,имаше,два вида печати.

24

Анонимен

преди 2 години

До Пенсионер - Ами нито е -40, нито си откъснат от цивиличацията, през около 350 дена в годината. А иначе имотите евтини. В София хубу, ама докато сбера з апартамент, ще умра от глад и студ 5 пъти.

23

Анонимен

преди 2 години

4 фев 2022 08:10, *** Христова""Акцията започна тази сутрин в 10:00 часа."сега е 11:30не разбирам как в 8:10 *** е предвидила започването на акцията

22

Анонимен

преди 2 години

Стига, бе! То и по времето на социализма там нямаше хора. Тези села близо до границата с бивша Югославия, бяха изолирани. Ходеше са само с разрешение от милицията.

21

Невен

преди 2 години

Самия факт, че са последните 2-*** в селото говори само по себе си колко гостоприемно е това място. Иначе сигурно е супер да живееш на място, където на 10 км или повече човек няма да видиш. Но това си има съответната цена. Някой по-долу писа, че по комунизма щели да ги спасят също, сигурно и след това щяха да ги настанят в някое цивилизовано място, за да не се повтаря случката.

20

Lina

преди 2 години

Истината е, че всичко извън големите градове е изоставено. В чужбина дават къщи за по 1 евро само да има млади хора в замиращи места. На 40 мин от сф сме , на магистралата, а грижата е никаква. Селата умират- просто защото няма млади хора, а възрастни, изоставени и умиращи. Един съсед така се напил, че паднал, разбил си главата и го откриха на следващата сутрин. Не е от мястото - от гарантираната самотия е. А е рай тук, хората съществуват заедно, помагат си - *** и българи...Вечен курорт е.

19

Анонимен

преди 2 години

Милиционерска работа, непонятна за нормалните хора. Хем двама души живеят там, хем безлюдно.

18

18

преди 2 години

Към кои други места да се ориентират? Към Софията най-добре, а? Тука е убаво и има панелки в Манастирски ливади - мечтата на всеки провинциалист. Това са хора, цял живот живели там, възрастни, да не мислиш, че ще си сменят къщата на по 60 години. Ако няма кой да им помогне, там ще си умир.ат.

17

Анонимен

преди 2 години

Мед хеликоптер няма ли да купите вече , стига сте се излагали 21 век сме ..

16

Факт

преди 2 години

Не знам защо се мълчи - ми настоящата държава нема кинти да спасява такива места - закрие ли се училището в дадено място, местните жители паднат ли под определен минимум да е ясно дефинирано - за тия и тия услуги ще се плаща към частни организации - сот, здравеопазване и тн . По този начин няма да има случаи на закъсали социално слаби възрастни хора - хората ще се ориентират към други места овреме

15

анонимен

преди 2 години

Стига сте защитавали тези егоисти! Плащайте им прищевките, като знаете много! Даваха документален филм за едни около десетина в планината, ревяха за доктор, за магазин, за пенсии и пр. Всички казаха, че децата им ги викали при тях. И така, както ревяха за пенсии, накрая казаха, че парите им оставали, понеже нямало къде да ги изхарчат?

14

Waffen SS

преди 2 години

До разумно/ Аз също смятам ,че такива като Вас трябва да бъдат разстрелФани

13

един

преди 2 години

До щщ - да, добре е да живееш както искаш. Но това да не би да е винаги възможно - не, нали. Ама те били искали, то и аз искам много неща, но в крайна сметка какво става. Като са зависими вече, те са тези, които трябва да се съобразяват. Идва момент за всеки, когато не може да се справи.

12

Факт

преди 2 години

Абе луда работа - или нямат деца, или не искат да живеят с тях, или са забравили че имат деца - деменцията не прощава и на село. Току виж някой си познал родителите по телевизията. Сега обаче кой ще плаща разходите - нали уж БЧК търси застраховка - в този случай какво става , масово последните години се рекламира в определени среди живота по зебани баири и паланки - ей победителката от мастър шеф и тя дебне от такова място - що не се каже истината, отидеш ли там, сам се спасяваш при нужда

11

Анонимен

преди 2 години

До Анонимен 8 Че хеликоптера ще пристигне бързо, така е. Но ще може ли да извършва маневри на кова място? Има ли вятър, чийто порив може да го запрати във високите дървета и т.н.. По принцип хеликоптерите действуват повече в откритите части на плаанинит

10

анонимна

преди 2 години

Аз пък съм съгласна, че проявяват егоизъм нерядко възрастните аз напр. имам роднини, които държат отдавна сума ти пари в банките, може би са се обезценили наполовина. Но не помагат на сина си напр. да си купи жилище, а предпочитат да стои при тях, макар че са добре. А ореваха света за внуче?!

9

Щщ

преди 2 години

Младите неможе да ги разберем...Моите свекър и свекърва също живеят в село със 7 човека.До магазин ходят 2км за хляб или с колата на съсед до града.Но там им е минал живота,обичат тишината,градините и животните.Неискат да живеят в панелена кутия...