Снимка: БГНЕС
fallback

Здравният министър проф. Асена Сербезова възложи проверка по случая с починалата жена в МБАЛ "Христо Ботев" във Враца.

Oще по темата
Изпълнителна агенция „Медицински надзор“ ще проверява както Центъра за спешна медицинска помощ във Враца заради твърдението, че медицински екип на центъра не се е отзовал на адреса, така и действията на медицинския персонал в лечебното заведение в областния град.

Министърът на здравеопазването проведе разговор с директора на врачанската болница д-р Петър Керемедчиев, който информира за всички известни до момента факти и обстоятелства по случая и за предприетите в тази връзка действия, съобщиха от ведомството.

Регионалната здравна инспекция също започва проверка по случая, съобщи директорът на здравната инспекция д-р Орлин Димитров.

Тя ще започне утре, когато ще бъдат готови резултатите от аутопсията на жената и заключенията на патоанатомите.
Директорът на РЗИ-Враца каза, че сигнал за случилото се тази нощ в болницата е подаден от изпълнителния директор на МБАЛ-Враца д-р Петър Керемидчиев. В болницата, по негово разпореждане, вече е започнала незабавна вътрешна проверка.

В социалните мрежи се разпространява видеоклип, на който се вижда, че младата жена изпада в безпомощно състояние в приемната на спешното отделение на болницата. Там я закарват близките й, защото не дошла линейка.

Още за трагичния инцидент вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

138

Паднала от Марс

преди 2 години

Сърбежова уж пруфесурка, министърка, пък нищо не знае за здравеопазването - освен, че то е за здравите, както личи от названието.

137

Случаен минувач

преди 2 години

Случилото се безспорно е гадно, но има един проблем, който аз дори в София тука го забелязах - не достигат хора в спешните помощи. Малко хора се съгласяват да работят 12 часови смени за има няма 1 000 лв. заплати. А дори и да вдигнат заплатите, натоварването е голямо. В София вече се усеща недостиг на кадри, а в провинцията проблемът е по-остър. Много хора - квалифицирани - избягаха в чужбина. И все повече ще усещаме проблема с липсващи квалифицирани специалисти.

136

Анонимен

преди 2 години

Това е истината. След такъв инцидент всички в едно заведение ще пострадат. И за нашата прогнила здравна система, за да се излекува тя, трябва законова промяна веднага - всички здравни заведения в България да не са търговски дружества, а лечебни заведения , нямащи нищо общо с Търговскияь закон. Освен това , моралът на работещите в болниците трябвна да е друг. Животът на хората е най-ценното нещо. Който работи там само за пари- не е за тази професия и трябва да е извън нея.

fallback