Снимка: Bulgaria ON AIR
fallback

Багер на бургаския плаж предизвика вълна от недоволство в социалните мрежи. Концесионерът обясни, че се изгражда ново заведение, за което има всички разрешителни.

Днес багера го няма, но така наречените бетонни пети за бъдещото заведение вече са вкопани в пясъка. Според управителя на ивицата обектът има всички разрешителни и се изгражда съгласно изискванията за преместваеми обекти.

"Няма излят бетон. Това са стъпки, върху които се сглобява конструкцията, която би могла да се премахне веднага, след като се прекрати договорът с конкретния подизпълнител", обясни Симеон Цветков, който е представител на концесионера.

Според Мартин Дойнов, който е подал сигнала до институциите, има и други начини за поставяне на преместваеми обекти на плажа.

"Долу има огромна основа, това са между 12 и 18 тона бетон! През последната една година при всичките завадения, които са поставени, не е процедирано по този начин. Тук спокойно с този бетон може да се направи една къща", коментира той.

Проверка на строителната инспекция трябва да установи дали са спазени изискванията за изграждането на преместваем обект.

"Случаят е много аналогичен с този на плаж "Смокиня". Тогава РДНС и ДНСК се произнесоха. Първоначално всичко беше законно, но те прецениха, че обектът не отговаря на изискванията за преместваеми обекти. И го квалифицираха като монтажен", каза зам.-областният управител на Бургас Пламен Янев.

Представителят на концесионера обясни, че обектът още не е изграден.

"Той ще бъде сглобен върху тези стъпки по начина, който е приет и се прилага навсякъде", уточни Симеон Цветков.

На Северния плаж в Бургас има 10 заведения, до лятото ще се появят още две.

Вижте повече в репортажа на Стиляна Георгиева по Bulgaria ON AIR

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Асан

преди 2 години

Плажа иска цаца и бира :)))

13

Асан

преди 2 години

Ше им мине :)))

12

Нека да има повече

преди 2 години

Заведения, клубове, нарко и геей клубове така и ЛГБТ също да си правят купони. Трябва и бордели и публични домове и казина да има по плажовете това е златна мина и атракция. Българките ще са доволни да работят като нощни пеперуди със секс услуги по тези клубове докато мъжете им са гастербайтери в чужбина за техните жени останали на морето ще изкарват още допълнително пара.

fallback