fallback

Община Созопол и жители на Черноморец сигнализират за изчезнал плаж и блато вместо море. Хората искат помощ от държавата, за да се направи нов проект на построеното преди 6 години с европейски средства пристанище в града. 
 
Заради грешка в проектирането единият плаж на курорта вече го няма.
 
"Видя се, че в тази част на пясъка се натрупа за сметка на другия край, където бяха изкарани камъни и реално плажът не е това, което беше преди години", обясни пред Bulgaria ON AIR председателят на Общински съвет в Созопол Георги Пинелов.
 
От община Созопол искат експертна проверка и анализ на състоянието на залива.
 
"През лятото наистина състоянието е ужасно! Трудно хора биха влезли да се къпят. Трябвало е да се направят на самата стена някакви отвори, дали тръби, дали модули, през които да минава водата, за да може да циркулира и да не се получава това заблатяване", поясни Пинелов.
 
Изграждането на пристанището в Черноморец е струвало над 9 милиона лева.
 
Вижте повече във видеото.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Up

преди 2 години

Да наистина тази година ходих един път , дигата на яхтенто пристанище забентва водата и никаква циркулация. *** си се събират, водата е много по- топла и водораслите избуяват от което водата става мазна ужас е и ако някоя лодка текне с масло или горива в този малък залив ужас е. Вече става само за пристанище, плаж няма.

10

В.

преди 2 години

Ами алчни кметове, алчни общински съветници, алчни жители, алчни министри, алчни банкери, алчни депутати.

9

Анонимен

преди 2 години

ОВОС има ли? Кой го е одобрил? Кой е строил? Кой е контролирал строителството? Кой е приел обекта? Най-интересно е дали изобщо има ОВОС.

fallback