Снимка: БГНЕС
fallback

Работници на казанлъшкия завод "Арсенал" излязоха на протест с настояване да им бъде възстановен транспортът до работното място.

Протестът се проведе пред сградата на Община Стара Загора, предаде БГНЕС.

Oще по темата
От понеделник голяма част от състава на дружеството е в отпуск след заповед на изпълнителния директор, която е в сила до 11 февруари. В нея е посочено, че няма да се движат и автобусите до други населени места, в това число и Стара Загора.

Хората казват, че транспортът и средствата, които им се полагат за отдалеченост, няма да бъдат възстановени и след 11 февруари, и те ще бъдат принудени сами да търсят начини за придвижване до "Арсенал" в Казанлък и завода в Мъглиж. Те започнаха и подписка, която ще внесат в Община Стара Загора, ще бъде изпратена и до синдикалните организации.

Отпускът за голяма част от работниците е заради поскъпване на енергоносителите и суровините, както и и заради пандемията. В предприятието работят близо 9 хиляди души от региона.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

25

Анонимен

преди 2 години

Ситуацията в страната напомня началото на 90-те години. Как е възможно това ? Харвардците да се хващат на работа, че е срамота да се хвалят със знанията и уменията си от чужбина. Напразно са харчели пари. Такова чудо не е било от 20 години. Транспорт да няма, да спират улично осветление, работещите от голям завод да останат без работа. Срамота !

24

ЧИТАТЕЛ

преди 2 години

Очевидно се готви ликвидация на военната индустрия,която и така едва крета.Промянаджиите са намерили нови продавачи. Чакат ни и други промяни.Всичко е на съвестта на гласувалите за тях, ако имат такава.

23

До АЗ 26

преди 2 години

Арсенал е частно дружество бе *** , да протестират под прозорците на Ибушев

fallback