Снимка: БГНЕС
fallback
Масови проверки срещу фалшивите сертификати започнаха в Бургас. Екипи на полицията и Регионалната здравна инспекция влязоха в големите търговски обекти, съобщи БГНЕС. Инспекцията е факт само ден, след като Бургаска област влезе в лилавата зона по разпространение на COVID-19.
 
Целта на проверките е да се установи отговарят ли данните в сертификатите на тези в личните документи. 
 
Управители на магазини коментираха, че не биха могли да противодействат по никакъв начин на опитите за влизане в търговските обекти с чужд документ за ваксинация. Това е така, защото охранителите на търговските обекти нямат право да искат лични документи за проверка.
 
"Контрол се извършва – питаме и молим всеки един човек да покаже сертификат. Ние нямаме други правомощия. Не можем да проверим документи за самоличност. Това до някаква степен прави проверката нелегитимна. Защото всеки може да покаже какъвто си иска сертификат", коментира Владимир Стоянов, който е управител на един от големите строителни хипермаркети в града. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

21

Анонимен

преди 2 години

Ау, чи страшну! В знак на протест в нашия областен град в моловете и заведенията никой не ви пита, дали сте сертифицирано го ве до или човек. Който иска - влиза. И така е редно. Нашите полицаи са българи и хора. Не знам в другите градове кой юда проверява братята си! Но е срамота!

20

Анонимен

преди 2 години

Да,бе,те фалшивите сертификати ли са виновни за толкова заболявания???Или бълвоча,дето ваксинират с него и го наричат ваксина???

19

Дд

преди 2 години

Абе сериозно какво значи "лилава зона"?Зелена,оранжева,червена, жълта сме чували...ама са някакъв нов цвят се появява!Как така?

fallback