Снимка: БГНЕС
fallback
Годината започна с топло и слънчево време. Така ще остане до Йордановден. 
 
"В страната постепенно ще нахлуе студен фронт и от Ивановден нататък ни очаква по-зимно време". Това каза пред bTV климатологът проф. Георги Рачве. 
 
В петък и събота се очака да има валежи от дъжд, а в неделя и понеделник може да има превалявания и от сняг. Очаква се съществено понижаване на температурите.
 
В София се очаква температурите постепенно да паднат до 1-2 градуса.
 
Проф. Рачев дпълни, че е възможно на 11-12 януари да им аслаби снеговалежи.
 
В Смолянско времето ще остане топло с максимални температури от около 5-7 градуса.
 
"В Бургас морето вече е с температура 8-9 градуса. До края на янеари тя ще падне с още градус-два. Хладно е, това е един от най-непрятните периоди на българското Черноморие. Доста влажно, макар не с много големи количества дъждове. От събота ще има по-дъждовно време", обясни проф. Рачев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

Истинно православен

преди 2 години

Искате да кажете, че застудяването ще настъпи след Рождество Христово, което е на 25.12./07.01. по светоотеческия църковен календар. Ивановден е на 20-ти януари.

6

Анонимен

преди 2 години

Истинското застудяване идва не след вашия "Ивановден", а на 20.01., след настъпването на Ивановден по източноправославния календар.

5

Хмм

преди 2 години

Много ме кефи как некви *** изкарват всичко в политика. Времото - Радева зима, Има сняг - политиката е виновна, няма сняг - политиката е виновна, слънце грее - политиката е виновна, зведи светят/не светят - политиката е виновна. Като ви плащат за хранене поне ходите на политическите новини а не тролете навсякъде къде ви падне!!!

fallback