fallback

Министърът на правосъдието Надежда Йорданова се ангажира да бъдат обсъдени законови промени във връзка с осигуряването на равните права на родителите след развод, предаде БГНЕС.

Тя е провела още в събота (24 декември) телефонен разговор с протестиращи граждани от организациите “Бащи за отговорно родителство” и асоциация “Член 24”. В първия работен ден след коледните празници (29 декември) ще бъде организирана среща с неправителствените организации.

Oще по темата

Министър Йорданова се ангажира да обсъди с организациите споделеното родителство и механизъм, чрез който да се защитят правата на децата и на двамата родители, след което да бъдат разработени необходимите законови промени.

В действителност години наред не са предприети действия за разрешаването на този болезнен за децата и родителите проблем, който често превръща децата в жертви на конфликти по време и след развод, и води до родителско отчуждение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

79

Ели

преди 1 година

Ау, какви клишета? Де ги тия банкомати, 50% от приятелките и родата издържат мъжете си. От разведените около мен в 90% от случаите жената си има почти изцяло финансовата грижа за децата, с малки изключения почти няма такъв, който да даде повече от заветнете 50-100 лв, пък трябва и да се гони за това. От семейните двойки около мен с кредити за жилище, почти винаги жената ги плаща "щото имала стабилна заплата". Повечето льохмени разказват приказки от 1001 нощ - издържащите жени и деца са единици!

78

Анонимен

преди 2 години

Проблемът се появява, когато личното отношение на майката спрямо бившия и, се превърне в начин на възпитание, по точно в промиване на детската психика. Докато речника на майката е пълен с изрази като БНД, Осеменителя, Оня *** и т.н... не може да се очаква нищо повече от усещането "касичка".

77

Анонимен

преди 2 години

Проблемът винаги се появява, когато личното отношение на майката към бащата, се превърне в начин на възпитание на детето. Докато имат почва изрази като БНД, осеменителя, Оня *** и т.н. нищо няма да се промени...

fallback