Снимка: БГНЕС
fallback

Шокираща сметка за ток получи мъж от Ботевградско. Собственикът й твърди, че от години не е стъпвал в един от имотите си, а му търсят сметка за десетки хиляди киловати.

"От 2016 г. не сме влизали, защото трябва да се реновира", обясни собственикът, а е навъртял близо 2500 лв. ток. Кметът на селото отбеляза пред Нова тв, че никой не е влизал в имота. Предишният собственик твърди, че също никой не е посещавал имота.

Абонатът твърди, че или извънземни са си играли с електромера му, или има грешка.

Отговорът на енерго дружеството е, че не е осигуряван достъп за отчитане на тока. Наскоро, когато са дошли да извадят електромерите, са извършили съответното измерване и за три месеца назад са начислени цялото количество ток като са го разпредели за три месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

20

някой

преди 2 години

комшиите са помагали явно........

19

Абе има нещо гнило

преди 2 години

Е той навъртял сметка преди години и решил да не ходи там,ама и да не запише данните за да ги предаде на енергото.И като му е вътре електромера как да го отчетат?Започнали са да ги вадят от къщите и да ги слагат на стълбовете и са му записали данните,след което са ги разпределили за три месечни сметки.Чудно е как не са му резнали рекордомана?Пропуснеш ли сметка сега от таблотона стълба ти резват тока и чакат да си платиш сметката и такса да те включат пак.А тоя как години е минавал метър?!

18

Коментатор

преди 2 години

Забравих една крушка в мазето и сметката беше 10 лева повече за 18 дена дето е горяла крушката. За 5 години ще е над 1000 лв. Когато не съм там изключвам главния бушон.

fallback