Снимка: БГНЕС
fallback
Резервациите за Коледа и Новогодишните празници в Банско са двойно повече в сравнение с миналата година. Зимния ски сезон в Банско беше фициално открит и очакванията на туристическия и хотелиерския бранш са оптимистични, пише "Монитор".
 
Повечето от хотелите в Банско вече са запълнени за предстоящите празници. Традиционно за Коледа повечето резервации са направени от българи, а за посрещането на новата година преобладават тази от чужденци.
 
Най-много туристи се очакват от Гърция.
 
"През миналите уикенди, това беше преобладаващия поток туристи. Спазват правилата, дисциплинирани са", коментира Зорка Тамбукиева - секретар на туристическия бранш в Банско.
Oще по темата
 
По думите на мениджъра на хотел в Банско Иванка Банкова, освен резервации, в града има сериозен брой анулации, имайки предвид несигурната COVID обстановка. Според кмета на Банско Иван Кадев пък след успешния летен сезон в курорта, няма пречка зимният също да бъде успешен.
 
Зелени сертификати в курорта ще се изискват само в хотелите и ресторантите. На лифтовете е задължително единствено носенето на предпазни маски. До 26 декември цените за лифт картите остават на нивата си от миналата година. След това ще се повишат с 12%, което ще повиши цената на дневната карта до 79 лв. за възрастен. 
 
Заради обилните снеговалежи през последните седмици, условията на пистите са добри, но има опасност от лавини извън обозначените за каране на ски места.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

11

Тони

преди 2 години

Зимният сезон почна супер, дано така продължи.

10

Анонимен

преди 2 години

Сега двоен ръст на резервациите, след празниците десеторен ръст на заразените... Ама да не си помисли някой, че има връзка? Не, в никакъв случай!

9

НОВА ВЪЛНА К19

преди 2 години

ТОВА ЩЕ СА РЕЗУЛТАТИТЕ...новото правителство да го спрат.

fallback