Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

На две места има спирачен път от автобуса, катастрофирал вчера на магистрала „Струма“. Веднъж преди входа на уширението и втори път преди автобусът да се вреже в мантинелата в лявото платно, разказа в ефира на БНТ автомобилният състезател Румен Дунев, който е посетил мястото на трагедията.

Според него този факт сочи, че шофьорът не е заспал.

Дунев цитира и свидетелски разкази, според които автобусът първо се е запалил, а след това се е врязъл в мантинелата. “Изключително важно за разследването е да се установи дали автобусът първо се е запалил или пожарът е предизвикан след катастрофата”, изтъкна и експертът по пътна безопасност Любка Маринова.

Oще по темата
Тя призова за по-голям контрол по пътищата през нощта от страна на Изпълнителна агенция "Автомобилна администрация". По думите на Маринова у нас твърде рядко неизправностите в пътищата се признават за основна причина за катастрофа.

Според Илия Тодоров е напълно възможно автобусът да е пренасял гориво в багажника си, тъй като в Турция цената на бензина в момента е доста по-ниска, отколкото у нас и много хора се изкушават да натоварят туба с гориво, въпреки забраната за това.

Той отчете, че за последните 20 години над 130 души у нас са загинали в автобусни катастрофи. Според него също е необходим по-силен контрол по пътищата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

32

Жхбйннкк

преди 2 години

Лъжчи я първо нямаше спирачен път а сега има

31

Аз

преди 2 години

До азНе, на Тройната коалиция е.

30

Аз

преди 2 години

До Радомиреца"Ако караш в най-дясната лента нищо чудно да се забиеш в мантинелата." - ама се е забил в лявата мантинела.

fallback