Снимка: БГНЕС
fallback

Доброволци от 415-ти батальон за гражданско-военно сътрудничество от Каламазу, Мичиган се включиха в акция за почистване на морското дъно в Бургас, предаде БГНЕС.

Инициативата е посветена на Международния ден на морето – 31 октомври. Организатори на акцията са професионални водолази от Сдружение „Приятели на морето“ и Община Бургас.

"Ние водолазите от "Приятели на морето" участваме в различи инициативи за почистване на морското дъно. Вадили сме най-различи неща – гуми, пластмаса, велосипеди, дронове .Трябва да бъдем по-отговорни към опазване на Черно море", заяви за БГНЕС водолазът Стоян Димитров.

Наскоро учени алармираха, че в Черно море вече има "плаващи острови от пластмаса". Водолазите с тревога са следели и драмата с кораба Вера Су и опасността от екологична катастрофа.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

53

номер 1

преди 2 години

Чакам да прочета как руски доброволци са направили нещо полезно за България.

52

Магелан

преди 2 години

Шок и ужас.Познайте на кой е този *** и от кога?Лятото свърши и морето догодина ще си е на същотото място както и бургазлий който си вадят парчето солено,горчив хляб .Ще дойде началото *** следващия летен сезон и ще се исипят тълпо от софиянци и всякави други почиващи.И като си заминат слет тях потоп.Навсякъде по плажовете сметища от ***,пласмаси о всякаква помия.Осоненп където има образувани незаконни паркирани софийски кемпери за целия сезон.

51

Анонимен

преди 2 години

До Блъди Мери...Мери, много си си объркала - крайно неподходяща за името ти картинка, създаваш неприязън към приятен за лятото коктейл. И купчина глупотевини: Крим е руски от Указа на Н.В.Императрица Екатерина Велика, честно извоюван от храбрите руски войни от вековния им враг. Тогава на запад от него са били Дикие степи, из които са движели номади. Колкото до ръждивите корита, бръкна като с пръст в рядко!Янките се нассират от страх, като чуят за 6-те супертихи подводници и катерите с "Калибр"!

fallback