Снимка: БГНЕС
fallback

Хотелиери и ресторантьори в Чепеларе излязоха на протест с искане за промяна на мерките, свързани със зеления сертификат. 70% от обектите вече са затворени, казаха протестиращите и заявиха, че ако исканията им не бъдат удовлетворени ще се включат в националния протест на бранша, съобщи БНР.

Митингът на пл. "Олимпийски" беше организиран от Сдружението на хотелиерите, ресторантьорите и търговците в общината, в което членуват 65 души и дават хляб на 2000 човека.

"Считаме, че наложените към момента мерки са дискриминационни за част от българския бизнес и няма да доведат до желания здравен ефект. На първо място желаем да изразим подкрепа за въвеждането на зеления сертификат, като единствена алтернатива на пълен локдаун, но не и по начина, действащ в момента", заяви председателят на сдружението Съби Маданков.

В декларация протестиращите настояват за зелен сертификат да се признава и тестът за антитела, както и държавата да осигури безплатни тестове и процедурата по тяхното взимане.

Задължително е цялата държавна и общинска администрация също да работят със зелен сертификат, посочват още от сдружението.

Снежана Шопова, собственик на хотел, коментира, че не може да работят зелените сертификати при положение, че 20-25 процента от населението е ваксинирано.

"Кажете ни как ние да работим? А в момента държавата си измива ръцете, тя казва: Не ние не сме ви затворили, ние ви даваме право да работите. Не мога да изпълня мерките, но персоналът не мога да го пусна и в неплатен отпуск и в момента трябва да плащам. Много голяма опасност има от фалити", оплака се тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

58

Gogo

преди 2 години

В Израел са изследвали 2,5 млн. ваксинирани и е доказано , че те са 7 пъти по-уязвими към ново заразяване с ковид отколкото преболедувалите ковид и придобили естествен имунитет от него. А, както е известно, Израел е с една от най-добрите здравни системи. Това тези дни се дискутира в конгреса на САЩ.

57

Анонимен

преди 2 години

След като тези хотелиери са за зелените сертификати нека фалират всички!

56

Анонимен

преди 2 години

Ваксинирайте се и всичко ще работи. Справка - ваксинираните държави . Стадиони пълни, кина театри, ресторанти, концерти.....

fallback