Снимка: БГНЕС
fallback
69-годишен мъж е починал само минути след изписването му от COVID отделението на болницата в Елхово. Трагедията става пред очите на близките му, които са там, за да го приберат вкъщи.
 
"Баща ми беше настанен в болница на 18 октомври с двустранна бронхопневмония. В началото състоянието беше по-леко, започна да се подобрява, но после се влоши. Имаше нужда от кислород, поставиха го на кислороден апарат. Вечерта, преди да го изпишат, ми казаха, че състоянието му се подобрява, но остава критично. Казаха, че е започнал да изхвърля течности, което е добър знак, но следващите 3-4 дни са критични и трябва да го наблюдават", разказа пред Нова тв Иванка Георгиева, която е дъщеря на починалия.
 
На сутринта обаче мъжът е изписан, а за това разбира близка, която всяка сутрин му носи храна. Роднините му не са били уведомени. 
 
Дъщеря му твърди, че мъжът не е можел да се движи и е бил в тежко състояние.
 
"Поисках да ми кажат какво е състоянието му. Дойде една санитарка, връчи ми епикризите и едва ли не ни изгониха. Докато слизахме по стълбите в болницата, състоянието му се влоши. Виках за помощ, звънях, но никой не дойде. Стояхме 15-20 минути на стълбите. От Бърза помощ дойдоха, когато вече беше починал", разказва внукът на починалия.
 
От болницата до момента не са излезли с позиция по случая. Близките на мъжа са сигнализирали разследващите органи. Прокуратурата се е самосезирала по случая.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

141

Анонимен

преди 2 години

Това се случва по-често от колкото някой хора си мислят. Вижте в нервното как си отиват, да не ползвам друг израз, хората като кучета с едун параван да не се стресират другите и сами. Има случаи даже в безсъзнание се изписват...

140

Гост

преди 2 години

Като не се ваксинирате, ето го резултата. 95% починалите от коронавирус, не са ваксинирани. Факт!

139

Анонимен

преди 2 години

Миналата година имаше пак подобен случай, починал мъж по стълбите.. Хем ти задължават да плащаш здравните осигуровки хем ти остават по стълбите да хвърлиш топа..

fallback