Снимка: БГНЕС
fallback
Във великотърновския Дом за стари хора "Венета Ботева" са настанени 134 потребители, от персонала по-малко от половината е ваксиниран. Според новите изисквания служителите в такива структури трябва да имат зелен сертификат, припомни bTV. 
 
Заради изискването се е наложило имунизирани работници да заместяг колегите си, докато си направят тестове.
 
"Вчера се ваксинирах, защото бях поставена пред избора да работя или не. Имам две деца и не мога да си позволя да остана без работа. За тестове трябва да се чака - това означава през ден да закъсняваме за работа, защото лабораториите отварят в 8 ч.", каза една от служителките в дома.
 
Персоналът е категоричен, че решенията взети "от днес за утре" пречат на работата.
 
"Час и половина стоим сутрин на студа за тест. Има над 100 човека. Ако не се разболеем от COVID-19, няма да успеят хората да се опазят. Най-доброто решение е да ползваме бързи тестове вътре", обясни директорката на дома Зорица Радловска. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

10

аха

преди 2 години

До Инфоама намалява броя на заразените и времето за "преборване" на вируса.

9

Инфо

преди 2 години

Вваксината НЕ предпазва от заразяване

8

Анонимен

преди 2 години

Медицинските лица, персонал и всички, които работят в социални заведения, особено държавните, трябва да бъдат ваксинирани. Мантрата, че ще напуснат вече не върви. За частните такива, таксата е космическа 800-1000лв. и близките на тъй наречените потребители, имат правото да изискват всички мерки за сигурност на техните роднини. Няма потребители, няма хора за обгрижване.

fallback