Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В Пернишка област от 11-и до 24 октомври се въвеждат задължителни противоепидемични мерки. Това е решил днес Областният оперативен щаб за борба с коронавируса. Преустановява се провеждането на планова оперативна дейност и свижданията в лечебните заведения за болнична помощ. Допускат се само изключения в някои ситуации.

Прекратяват се посещенията в специализираните институции за предоставяне на социални услуги и в тези за социални услуги от резидентен тип за деца и възрастни.

Oще по темата
Преустановява се провеждането на събирания от частен характер, на масови спортни събития и на закрито, и на открито.

Наложена е забрана и за посещения на фитнес зали, спортни зали и клубове, плувни басейни и комплекси. Културни и развлекателни мероприятия (кина, театри, циркови представления, концерти и други сценични прояви) могат да се организират и провеждат при заетост 30 процента от общия капацитет на помещенията на закрито.

Посещение в заведения за хранене, игрални зали и казина, с изключение на дискотеки, бар-клубове, пиано-барове и нощни клубове, се допускат при използване на не повече от 50 на сто от капацитета им, осигуряване на физическа дистанция от два метра между столовете на масите и при ограничено работно време в границите между 6.00 и 22.00 часа. През останалите часове на денонощието се допускат само доставки по домовете.

За учениците се въвежда ротационен принцип на дистанционно обучение. Детските градини и ясли са отворени, като ще работят при строго спазване на противоепидемични мерки. Разрешава се провеждането на присъствени групови занятия в езикови, образователни центрове, занимални и други обучителни центрове при посещаемост от шест до 10 души на два метра разстояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

14

Анонимен

преди 2 години

Въвеждай сертификат и отваряй всичко! Стига сме страдали всички заради ината на мангъропитеците. Който се ваксинирал, ваксинирал!

13

до 14

преди 2 години

много ти е ограничен кръгозора,само това ли можа да измислиш ,явно и за изброените от теб неща не ставаш,гали си тумбака и не вдигай кръвното ,с опити за размисъл!

12

Анонимен

преди 2 години

1 - така е - вирусът е на щат в МЗ и напада след 22 часа.

fallback