Снимка: Pixabay

Продължаваме да получаваме сигнали в платформата на Helpbook.info за опасни детски съоръжения. Един от последните е от София:

"Пиша Ви от името на родителите, използващи ежедневно детската площадка в парк Младост 3 до заведението Суийт (парка срещу сградата на Община Младост). На втория етаж на една от катерушките, тази с формата кораб, има дупка в една от дъските, в която вече няколко деца стъпват и заклещват крака си чак до бедрото.

Дупката е много опасна, а единственото, което се изисква, е да се смени проблемната дъска с нова. Бих могъл да го свърша и аз самия, но каналния ред изисква първо да информирам общината", пише в сигнала. Молбата е за бърза реакция, защото няколко деца вече са пострадали сериозно.

От Кърджали получихме сигнал: „След извършените до момента дейности (заравняване и изливане на бетон) е видно, че започва строеж на автомивка. Тази дейност предполага замърсяване на околната среда и водите и непрекъснат наднормен шум от налягането на водната струя. До момента липсва информационна табела на строителния обект.

Обектът се намира в жилищен квартал и автомивката е буквално под терасите на няколко от жилищните сгради. Живеещите в този квартал молим за съдействие и проверка на строителните документи и разрешителни за  изграждането на  такъв обект в жилищен квартал.

- Спазен ли е законът за опазване на околната среда?
- Къде ще отиват отпадните води? В района няма такава канализация, тъй като е жилищен, а не индустриален.
- Обектът отговаря ли на изискванията на санитарните и и епидемиологични стандарти, защото застрашава здравето на живеещите в непосредствена близост хора, които ще са подложени на непрекъснат 24 часов шум и вдишване на вредни химикали, използвани при измиването“. Молбата е за незабавна проверка и спиране на строежа в най-кратки срокове.

Продължават да пристигат сигнали по всевъзможни проблеми от град Русе. Изпратиха ни такъв за разбита улица, която е в критично състояние от години. Според нашия потребител заобикалянето на дупките е невъзможно, а разширяването им не спира поради непрекъснато преминаване на тежкотоварни превозни средства.

Заснет е поредният изоставен автомобил в същия град и според автора на сигнала по всичко личи, че возилото вече не е нужно на никого. Апелът е институциите да си свършат работата, тъй като паркингите в района са претъпкани и е абсолютно недопустимо да се обсебват от непотребни коли.

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook.info! Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase