Снимка: БГНЕС
Сагата със заседналия кораб край Камен бряг продължава. Днес се очаква да пристигнат трите баржи. Те ще бъдат използвани за разтоварването на азотния тор. Плавателният съд беше укрепен с котви, които трябва да го задържат стабилен при по-бурно море.
 
Вече са източени 23 кубически метра горива и смазочни материали, увериха от транспортното министерство, предаде Нова тв.
Още по темата
 
Екипажът на "Вера Су" вчера също отказа да напусне кораба. От Апелативната прокуратура във Варна обаче изтъкнаха, че хората на борда трябва да бъдат разпитани от съдия. Опитите екипажът да бъде свален продължават.

Коментари Напиши коментар

13

Стоян

преди 7 месеца

Някой е хвърлил око на кораба и затова са тези циркове вече близо месец. Екипажа напусне ли кораба той става ничий. Демек на този който го намери заедно с всичко на него.Затова не го издърпват от пясъка да принудят моряците от глад да слязат.Поредния ганьовски цирк.

12

Странно:

преди 7 месеца

1.ИМАМЕ Гранична ПОЛИЦИя.2. Има корабен дневник.3. Съдия, Прокурор, Следователи ще се качат на кораба, разпитат, вземат коравния дневник.4. ЗАЩО се чака ТУРСКАТА страна, нанесла ВРЕДИ на България, да ИНСЦЕНИРА смъртта на екипажа или пожар.... ТОГАВА????Г-ДА ДЪРЖАВНИЦИ, какво се чака?Имаме МОРСКА граница, ЗАКОНИ, НАРУШИТЕЛИ, ОТКАЗВАЩИ да бъдат РАЗПИТВАНИ.КАКВО ПРАВИМ ?

11

Кармен Младенова

преди 7 месеца

За Средиземно море има информация че по повърхноста му плуват близо 4.000 тона пластмасови отпадъци. Защо няма информация колко е замърсено Черно море?