Снимка: БГНЕС, архив
fallback

Корабът "Vera Su" потъва, стана ясно от думите на министъра на транспорта Христо Алексиев.

Състоянието на кораба е критично, пълни се с вода.

Oще по темата
Наш приоритет е запазването на човешкия живот, изградили сме съоръжение за екипажа, но те не дават съгласие да бъдат евакуирани, каза той пред журналисти.

Ситуацията е много сложна, не можем да вкараме тежка техника, защото това е защитена зона, допълни Алексиев, цитиран от БТА.

Времето е лошо, а и в последните дни вълнението на морето е 4 бала. Анализирахме варианта по въздух, но поради силния вятър и близостта със скалите, също е рисковано, каза министърът.

Корабът е заседнал в местността Яйлата край Камен бряг вече повече от 10 дни.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

168

Германска пивоварна

преди 2 години

Корабчето е потънало от момента, когато е попаднало в ръчичките на нашето правителство и "компетентни" органи.Не се притеснявайте за екипажа - сега ще го вкараме в нашенска болница и ще го уморим и него.... Комплексно обслужване от всякъде...

167

Анонимен

преди 2 години

Спокойно моряци, кораба потъва нормално , вода има за всички!

166

Анонимен

преди 2 години

До ОценкаБългарското Черноморие е по-чисто от турското покрай и в Истанбул, в Истанбул канализацията от мивки и тоалетни им се изсипва директно в морето Черно и Средиземно море, а и химикали също , нали се къпят и чистят с препарати, а по принцип е забранено дори *** да използваш да си измиеш ръцете в чистите води,реки, заради флората и фауната!

fallback