Снимка: Министерство на отбраната

Прокуратурата в Добрич води разследване по случая със заседналия кораб край Каварна.

Днес следовател е разпитал служители на „Гранична полиция“. Към този момент не са водени разпити на екипажа и капитана на плавателния съд. Не са иззети и корабните документи. Образувано е досъдебно производство за допускане на засядане на кораб, с което да се застраши животът на хора или да бъде увредено чуждо имущество, предаде БНР.

Второто направление, по което работи Окръжната прокуратура в Добрич, е за опасност от престъпно замърсяване на околната среда вследствие на акцията по претоварването на кораба, заяви окръжният прокурор Радослав Бухчев.
"Като ще бъдат разпитани служители на "Гранична полиция", "Морска администрация" и такива, участвали в претоварването на кораба", обясни той. 

Още по темата
Окръжната прокуратура ще разследва и дали действията на управомощените държавни институции са били адекватни, навременни и правилни.  

"Било "Морска администрация" или други органи, имащи отношение към проследяване и навигация на пострадалия плавателен съд. Обсъжда се и въпросът за включването на втори следовател с оглед обема на разследването", каза още прокурор Бухчев.

Към този момент сигналът на екоминистъра Асен Личев срещу Морска администрация не е постъпил в прокуратурата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase