Снимка: БГНЕС
fallback

Министерството на здравеопазването реши да има безплатни лекарства за пациенти с коронавирус, но ДКЦ-тата все още не са получили указания за изписването им. Такъв е случаят и в столичната 11 ДКЦ, която работи още от ноември месец.

"По инициатива на кмета на София,  COVID зоната съществува от ноември, ние работим и до момента по един и същи начин", обясни пред БНТ Татяна Евтимова - управител на лечебното заведение.

Oще по темата

По думите ѝ лекарствата за COVID се насочват към личните лекари за изписване. Към този момент нищо не се е променило - когато пациентът се окаже положителен, се свързват с личния лекар и го насочват.

  "До този момент не сме изписвали електронни рецепти, тъй като системата така е организирана, че само общопрактикуващите лекари могат да изпишат електронна рецепта", заяви Евтимова.

Тя обясни, че могат да се изписват болнични листове на всички други заболели, но не и на заразени с COVID, тъй като там е по-специфично - налага се карантина от РЗИ, има контактни лица и тези дейности се извърлшват чрез личните лекари.

За да получи пациент безплатни лекарства, първо трябва да бъде диагностициран с COVID инфекция, след което ще бъде насочен към личния си лекар.

COVID зоната работи от понеделник до петък от 08.00 до 17.00 часа.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

7

АНОНИМЕН

преди 2 години

Смх за цялото здравеопазване

6

Анонимен

преди 2 години

Как кой, арменския поп, разбира се.

5

Хмм

преди 2 години

По инициатива на кмета? Ама тя Фандъкова можела да инициира нещо ли? Смях в залата.

fallback