Снимка: БГНЕС
fallback

 Ръстът на туристите през месец август по Южното Черноморие спрямо 2020г е бил 153%. Това показват данните на Регионалната туристическа камара в Бургас. Най-голям ръст от 50% бележат украинските туристи.

Oще по темата

Втора поредна година, обаче, е нулева за Скандинавския пазар. 97% повече са чартърните полети през месец август на бургаското летище спрямо миналата година. Спрямо 2019-а година, обаче, има спад от 56%, съобщи БНР.

След украинците, най-голям ръст бележат румънските туристи. Близо 30 хиляди румънци са избрали за почивка Южното Черноморие. Най-много са българите от София и областите Хасково, Пловдив и Благоевград, които са посетили Южното Черноморие това лято. От какво са останали недоволни те, посочва председателят на РТК в Бургас Иван Иванов:

"Какво казват пловдивчани на база направени конкретни проучвания - само 10% са доволни, а 46% са недоволни. Недоволството идва от самия персонал. Те казват, че няма адекватност между цена и услуга."

На 22 и 26 септември се очакват последните чартърни полети за сезона, каза още Иван Иванов. Те ще пристигнат от Германия и Чехия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

17

Южното черноморие е

преди 2 години

Южното черноморие е страхотна селяния .

16

Южното черноморие е

преди 2 години

Южното черноморие е страхотна селяния и ***

15

Анонимен

преди 2 години

До Българин --- В една механа до плажа имаше маси само за по 8 човека, сядаме двама и ония ни казват - не може, масата е за 8 човека. Имах повод за по-голяма сметка, ама си тръгнахме. На връщане минахме отттам - беше празно. Така че, да им приседне дано на българските дерачи по морето. Чакаш ги по два часа, намусени, хигиена нула, столовете се разпадат, масите мазни и само правят вятър, че бачкат. И накрая та дерат, кат за последно.

fallback