Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

Сдружението на заведенията във Варна организира протест срещу въвеждането на евентуални нови противоепидемични мерки.

Главният държавен здравен инспектор доцент Ангел Кунчев вече предложи нови ограничения, сред които дейности на закрито да се извършват само срещу здравен сертификат.

Председателят на Сдружението на заведенията във Варна Марин Сотиров обясни пред БНР, че не вярва на никого.

"Заявяваме категорично позицията - повече затваряне на нашите обекти и ограничения в работното време няма да търпим. Готови сме на протести, на абсолютно всичко, за да защитим интересите си. Този план е писан без знанието на бранша, без наше участие, абсолютно дискриминационен и геноциден план, който няма как да бъде приет", каза той.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

23

ББ.Б.

преди 2 години

Абе що никой не протестира за това, че 90% от персонала на тези заведения работи по 10-12 часа, а се осигурява за 4 и то на минималната заплата? Да не говорим,че през свзона се наемат деца и без трудови договори, а като свърши сезона не им се плаща изработеното. Къде е оня с опашката, дето е хванал Тиквата за кочана и реве за пари? Като искат да работят няма да получават пари от държавата.

22

1873

преди 2 години

Затваряйте развъдниците на вируса, докато не сме изтървали нещата до край от контрол.Варна,Бургас и др. курорти са гнезда на заразата.

21

У

преди 2 години

Никой жив човек не знае колко барчета, капани, ресторанти.. има във Варна и прилепените комплекси. Преди 15-20г един се опита да ги посети и написа нещо като книжка-пътеводител, но бързо стана неактуална. Даже не е ясно колко баничарници има? Само в нашия квартал са над 10, 2от тях денонощни, а дюнери и пици даже ние не знаем колко има. Още по-малко знаем супер-тузарските ресторанти, защото там една вода е 3-6лв, а салата с миди над 20лв. Ако се наложи, се плаща с карта, за да не знаем!

fallback