23

ББ.Б.

преди 2 години

Абе що никой не протестира за това, че 90% от персонала на тези заведения работи по 10-12 часа, а се осигурява за 4 и то на минималната заплата? Да не говорим,че през свзона се наемат деца и без трудови договори, а като свърши сезона не им се плаща изработеното. Къде е оня с опашката, дето е хванал Тиквата за кочана и реве за пари? Като искат да работят няма да получават пари от държавата.

22

1873

преди 2 години

Затваряйте развъдниците на вируса, докато не сме изтървали нещата до край от контрол.Варна,Бургас и др. курорти са гнезда на заразата.

21

У

преди 2 години

Никой жив човек не знае колко барчета, капани, ресторанти.. има във Варна и прилепените комплекси. Преди 15-20г един се опита да ги посети и написа нещо като книжка-пътеводител, но бързо стана неактуална. Даже не е ясно колко баничарници има? Само в нашия квартал са над 10, 2от тях денонощни, а дюнери и пици даже ние не знаем колко има. Още по-малко знаем супер-тузарските ресторанти, защото там една вода е 3-6лв, а салата с миди над 20лв. Ако се наложи, се плаща с карта, за да не знаем!

20

някой

преди 2 години

До: Saki (номер 24) Не, драги. Това не е безумие. На това му се вика пазарна икономика. Щом виси опашка от 50 човека за да влезе, значи тия хора не са луди както ти си мислиш, а това показва че си заслужава и ти да влезеш в това заведение. И поредното доказателство, че мерките са безполезни, а тези които ги налагат са лудите. И ако тези мерки наистина се спазваха, то нямаше да има туризъм, а много хора щяха да се озоват на улицата без работа.

19

Анонимен

преди 2 години

Те и за дюнери се редат и чакат:) Въпрос на вкус и класа братле

18

Saki

преди 2 години

Отиввм на Морска Гара Варна и пред едното заведение ,чакат 50 човека ,да се освободи маса в претъпканото заведение. И се питам , кой е луд да стои един час прав пред другите които се хранят на един метър от него, за да седне после той да се храни и да си плати за някави супер скъпи и супер миниатюрни порцийки,докато следващите вече са му до стола и чакат той да стане ,а те да седнат. Това е безумие.

17

Варненец

преди 2 години

Заради такива заведения , града е *** и изпочупен сутринта в 4 часа пияната *** на излизане от заведенията руши всичко. Затваряйте бе вие не носите нищо в държавата само разруха.

16

Анонимен

преди 2 години

А държавата кога,ще почне да реформира крайбрежието? Само се хвалят какви проходи имало ? Кога ще има адекватни - паркинги, велоалеи, пешеходни зони, минерални душове по плажовете, тоалетни, добре направени плажни заведения , подредено и чисто ? КОГА ? КЪДЕ отиват парите спечелени от общините там? Време е тея общини да се отделят от София ....

15

Анонимен

преди 2 години

това не е план -това е ковид фашизъм .Здравето е последното ,което е предвидено в този "план"

14

Анонимен

преди 2 години

До Анонимно 14-Пак ли звездите ти говорят?

13

Анонимен

преди 2 години

Принципно са прави да протестират от заведения, хотели и ресторанти. България е една от малкото държави, която компенсациите за затворен бизнес са като милостиня. От друга страна, те никога не са спазвали мерките да работят на 50% и не осигуряват служителите си на реален доход. Получава се типично български хаос, където никой и за нищо не е доволен. Резултатът ще е препълнени болници и дано Бог ни помага, че ние сме неспособни да си подредим държавата.

12

Гиб Мелсън

преди 2 години

При Винету 1 не смееха да гъкнат а сега са по-смели и от най-смелите. Смешници.

11

Анонимен

преди 2 години

Нещо хората много малко издържаха срещу това правителство на "промяната", на "партиите на протеста" и реално на Резидента и комунистите.

10

Анонимен

преди 2 години

До 7Де да знам къде ходиш. Аз винаги получавам касови. Дори и на плажа ми дават за чадъра. Не е имало заведение да нямам касов бон в сметката. Стига сте измислили филми. Това ,че някъде някой тарикат се крие е работата на НАП дамго намери и накаже. Неслагайте цял бранш под знаменател. А касов бон дават линти по пазарите където всеки ден ходиш да плюскашш:))

9

Анонимен

преди 2 години

А синът и дъщерята на г-н Кунчев ваксинирани ли са?

8

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 2 години

Коронаталибаните и хората в риски така или иначе не ходят по заведения. Няма нужда този бранш да бъде ограничаван повече от сега.

7

аз

преди 2 години

Никакви мерки, само данъчни проверки! кога за последно някой е получил касова бележка в заведение в някой курорт? Лекарства, храни от основна необходимост, бебешки храни, книги и учебници - всичко с 20% ДДС, кафенетата и ресторантите с 9% ДДС.

6

МАЙМУНСКИ ГРИПъ

преди 2 години

Редно е да подкрепим собствениците и служителите на заведения, защото сега държавата прецаква тях, а после ще прецака и всички останали. Този процес на сертификатна и ваксинална дискриминация трябва да престане. Който се чуства в риск - да се ваксинира и да спре да дудне! Останалите няма да го направим и си поемаме отговорността за собственото здраве. За чуждото здраве отговорност не поемаме, особено при факта, че ваксинираните заразяват околните не по-зле от ваксинираните.

5

Анонимен

преди 2 години

Незабавна препаратизация на сто процента от ушевите и всички други видове лапачи на държавна хранилка. Общо около един милион тупаня. Който не желае ,молбичката и на борсата.

4

Анонимен

преди 2 години

Така или иначе спирам заведенията с увеличението на болни. Не ми е нужен закон. Цяло лято наблюдавам ,че не се отнасят сериозно с мерките по заведенията. За това, като човек в глава ... мога сам да преценя, кога да им наложа мерки. Вече не ходя. Който иска да рискува да си ходи. Негово си е здравето.