Снимка: Bulgaria ON AIR

"Исторически парк" край Варна отваря врати за първия "Международен фестивал на традиционната храна".

Събитието започва днес и ще продължи до 29 август.

На фестивала ще си дадем среща с традиционната и здравословна храна. Това са чисти фермерски продукти, те изграждат нашето хранене, което е и основен елемент да сме здрави и жизнени. Това сподели в "България сутрин" организаторът на фестивала Марина Иванова.

Търсачите на кулинарни съкровища ще опитат различни видове шарлан, смилянски фасул, над 10 вида пчелен мед и много забравени вкусове.

"Ще се омаем от сръчните ръце на майстор Салих Паша от село Бориково и неговото тулумено сирене по рецепта от преди 500 години. Ще видим и крутмач - сирене от изчезващ вид", допълни още Иванова пред Bulgaria ON AIR.

Гости на фестивала ще бъдат арменски и турски кулинарни виртуози.

"Ще имаме храни от Армения и Индонезия, а Индонезия ще представят и целия си фолклор", загатна организаторът на фестивала.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase