Снимка: Pixabay
Неизвестен мъж трови улични кучета в Стражица, пише в. Монитор.
 
На 8 август мъж от града е подал сигнал в полицията, че в близост до дома си е намерил мъртво бездомно куче, което е било с пяна на устата. Направена е проверка, която е установила още едно мъртво отровено четириного. 
 
Образувано е досъдебно производство по случая в районното управление на МВР в Стражица. Ще бъде проведено разследване кой и с какво е причинил смъртта на двете животни.
 
Хора от организациите, които са ангажирани с бездомните животни, аламират, че през последните години случаите на смърт на кучета и котки тревожно е нараснал. Най-често за умъртвяването на животните се използват антифриз или миша отрова, които държат отровените животни полумъртви по 3-4 дни, а смъртта е изключително мъчителна.
 
Според българското законодателство тровенето на бездомни животни вече е криминализирано като престъпление и се наказва с парична санкция или дори лишаване от свобода. Досега обаче няма информация някой да е влязъл зад решетките за подобно деяние. Малкото осъдени се разминават със символични глоби.

Коментари Напиши коментар

38

Митко

преди 1 година

Каня го на гости в София.На мои разноски.Колкото повече стои,по доволен ще бъде.

37

Анонимен

преди 1 година

Всяка кифла иска кученце, всеки татуиран *** също. Вземат си и до една година му се радват. След това става много работа, разходи и го пускат на улицата. Тъжнат история на простия народ в големите градове.

36

Анонимен

преди 1 година

Трябва и котките, няма такава напаст. В междублоковоти имаме вече 12 котки, 4 родиха и едната е бременна. До 3 месеца ще са над 20. Е до кога така?? Като няма държавен орган който да спре разпродтранението на тези някой трябва да се погрижи. Града е пълен с бездомни котки. Пълен.