Снимка: Pixabay
Неизвестен мъж трови улични кучета в Стражица, пише в. Монитор.
 
На 8 август мъж от града е подал сигнал в полицията, че в близост до дома си е намерил мъртво бездомно куче, което е било с пяна на устата. Направена е проверка, която е установила още едно мъртво отровено четириного. 
 
Образувано е досъдебно производство по случая в районното управление на МВР в Стражица. Ще бъде проведено разследване кой и с какво е причинил смъртта на двете животни.
 
Хора от организациите, които са ангажирани с бездомните животни, аламират, че през последните години случаите на смърт на кучета и котки тревожно е нараснал. Най-често за умъртвяването на животните се използват антифриз или миша отрова, които държат отровените животни полумъртви по 3-4 дни, а смъртта е изключително мъчителна.
 
Според българското законодателство тровенето на бездомни животни вече е криминализирано като престъпление и се наказва с парична санкция или дори лишаване от свобода. Досега обаче няма информация някой да е влязъл зад решетките за подобно деяние. Малкото осъдени се разминават със символични глоби.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase