Снимка:Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg
fallback

В рамките на дни може да издадем виза за проучване и проектиране на чисто нова сграда в рамките на терена в района на Медицинска академия за Национална детска болница. Сградата ще е висока 20 метра.

Oще по темата

Това съобщи служебният министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Комитова, предаде БГНЕС.

Комитова и колегата ѝ д-р Стойчо Кацаров проведоха среща с родителите и представителите на Националната гражданска инициатива "За истинска детска болница", които протестираха пред сградата на Министерския съвет.

Протестиращите са събрали вече над 85 хиляди подписи в петиция и настояват новата педиатрия да не се намира на мястото на 40-годишното скеле до Александровска болница.

Спорът за това дали там да бъде построено болничното заведение е от няколго години. Родители се опасяват, че сградата не е достатъчно надеждна след като строежът е оставен от толкова време там и не отговаря на новите изисквания за това как трябва да изглежда една модерна болница за деца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase

fallback
fallback

Коментари Напиши коментар

16

Анонимен

преди 2 години

Тук непрекъснато се пише срещу образованите жени, че били феминистки. Гледай сега какво прави форум бг мама! Дядовците ни щяха да получат удар ако някой изхвърлеше толкова стомана.

15

Анонимен

преди 2 години

Тоя "служебен" кабинет ще излезе само калинки. Един събира павета, чуди се поради що не са изписани вандалите в шbeдитe и ромеите в наказателния кодекс.Арлекино назначи приятелчето си за шефче на национална агенция.Кацаровия министър и министъркта на благото устройване до дни ще дадат едни милки с ресто на едни други приятелчета. Трябва да действат наистина до дни, щото идват изборите и - бай-бай, ресто.

14

Анонимен

преди 2 години

бат порко хонорис кауза и генерал льотчик натьовчик че се преквалифицират а фирмичката на некой техен познат че се облажи с дебеличка поръчка за сградичка и оборудване. това че нема да има пациенти и лекари най малката грижа. братята от северна африка работят по върпоса с децата а лекари без граница ще прати някой жъне органи.

fallback